Neiden 1970 (Heftet)

Forfatter:

Øyvind Torseter (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 176
Illustratør: Torseter, Øyvind
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202540647
Kategori: Romaner
Omtale Neiden 1970

I Neiden 1970 skriver Ingeborg Arvola om barndommen sammen med faren i den kvenske bygda Neiden i Øst-Finnmark. Faren spiser epler i underbuksa og vasker kopper og sokker i samme vann. Fisketurene varer gjennom natta og fyllekulene enda lenger. Samlivet deres er fylt av glede, tilhørighet, fylleangst og flid. Barndom og voksenliv reflekterer hverandre i denne sterke og sarte romanen.

Til toppen

Andre utgaver

Neiden 1970
Bokmål Ebok 2015
Neiden 1970
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Ingeborg Arvola:

Anmeldelser Neiden 1970

Nådeløst ærlig

«Anbefales!»

 
Solgunn Solli, Altaposten

Fra vakkert til vondt

«Gjennom mer enn seksti små, snapshot-aktige minnebilder eller historier, uten overskrifter eller bevisst oppbygd spenningskurve, med romanens åpningsord «Jeg og faren min» som hyppig gjentatt, gjennomgripende mantra, tegnes med mange enkle ord bildet av en mann som representerer nærhet, utfordringer, spenning og er elsket av den vesle datteren sin også når han drikker for mye, snubler, snøvler, sovner og svikter sine omsorgsplikter.»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Er det mulig å lage ei vakker bok om oppveksten med en alkoholisert far?

«Ja, Ingeborg Arvola gjør det i denne romanen. [...] det hun forteller kommer nær og griper oss. [...]Det er ei vakker bok, skrevet med stor kjærlighet, åpenhet og varme. Den handler mye om raushet, aksept og forståelse for ulike liv. Jeg koste meg, lot meg berøre - og jeg tror svært mange vil ha nytte og glede av å lese romanen.»

Margoth Hovda-Lien, Nordlys

Til toppen

Om forfatter

Ingeborg Arvola (f. 1974) er oppvokst i Tromsø, og bor nå i Oslo. Hun debuterte i 1999 med romanen Korellhuset og har siden skrevet en rekke bøker for både barn og voksne, blant annet Neiden 1970 og Plutselige varmegrader. Høsten 2021 utkommer Kniven i ilden, første bok i serien Ruijan rannalla - Sanger fra Ishavet. Arvola er også dramatiker. I 2004 mottok hun Cappelenprisen, og i 2008 ble hun tildelt Havmannprisen for barneromanen Ingen dager uten regn.

Buffy By er talenfull (2019) ble tildelt Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur – Litteraturprisen og ble også nominert til Brageprisen.

.

Se oversikt over Buffy By-serien her.