Nedstyrtet poesi (Innbundet)

Serie:  432

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 80
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 432
ISBN/EAN: 9788282882583
Kategori: Lyrikk
Omtale Nedstyrtet poesi

Nedstyrtet poesi er en påkallelse av det uoppnåelige. Med et arabeskaktig bildespråk og paradoksale formuleringer skriver Dan Andersen fram en eksistensiell lyrikk som reflekterer poesiens forløsende kraft.

Til toppen

Andre utgaver

Nedstyrtet poesi
Bokmål Ebok 2021

Flere bøker av Dan Andersen:

Anmeldelser Nedstyrtet poesi

"gjennomgåande sterk samling (…) nydelege kjærleiksskildringar, og dei er sterkast i det dempa og jordnære. Nokre av dikta har eit spesielt rørande lys av takksemd over seg. (…) Både lokkande bilete som «Den frie viljen flykter over øyet» og noko så sjeldan som dikt om lykke gjer «Nedstyrtet poesi» til ei samling som gir mykje både ved første møte og ved nærmare studiar. Det skjer ikkje kvart bokår at norsk litteratur får nye, vakre kjærleiksdikt"

Merete Røsvik, Klassekampen

"Kompromisslaus poesi (…) Dikta seier noko om mennesket, verda og tilveret som berre kan seiast slik det vert sagt i poesien. (…) Dan Andersen skriv korte og biletsterke dikt. Den verkelege styrken ligg i at dei vellukka bileta formulerer overraskande og vene innsikter og syn, som ein sjølv ikkje alltid maktar å forklare, men som ein gjerne vil forklare, ganske enkelt fordi forklaringsforsøket gjer lesaren menneskeleg."

Sindre Ekrheim, Humbaba.no

Til toppen

Bøker i serien