Natt til fjerde november (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202231842
Kategori: Romaner
Omtale Natt til fjerde november

Romanen skildrer hvor alene hvert menneske kan være i en familierelasjon, og hvor hardt en sorg kan ramme, men også hvordan en sorg kanskje kan gi grobunn til forandring.

Av og til tenkte de at om Jonna hadde vært liten, kanskje fem år eller ti år, da ville tvilen vært mindre. Da ville de vært helt sikre på at datteren deres var drept. Og siden gjemt, og gravet ned eller kastet på sjøen. Det ville ha vært lettere. Men hun kunne ikke ha rømt! Hvor skulle hun ha gjort av seg?

Jonna er søtten år og forsvinner sporløst fjerde november. Det fins ingen brev eller dagbok som kan forklare noe, og etter flere uker lever foreldrene, Magnhild og Jon, fremdeles i uvisse. Er dette deres skyld?

Les utdrag fra boken [pdf]

Anmeldelser:"Sterk Fossum". "Karin Fossum har med den intense samlivsromanen Natt til fjerde november skrevet en av sine sterkeste bøker."
Berit Kobro, VG

"Et intenst kammerspill om en forsvinning og familiens reaksjoner."
Torunn Borge, Dagsavisen
Les hele anmeldelsen

"Hva vet vi om våre barn? spør Karin Fossum i velregissert psykologisk familiedrama."
Anne Merete Prinos, Aftenposten

"Natt til fjerde november er et dirrende kammerspill som med få virkemidler og et neddempet språk spiller ut velkjente scener omkring familien."
Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende
Les hele anmeldelsen

"En spennende bok som faller noe utenom de andre krimbøkene."
Ragnhild Erevik Lea, Spot.no
Les hele anmeldelsen

Artikler:Savnet etter far
Dagbladet, 9.9.03

Til toppen

Andre utgaver

Natt til fjerde november
Bokmål Innbundet 2004
Natt til fjerde november
Bokmål Ebok 2010
Natt til fjerde november
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010
Om forfatter

Karin Fossum er født i 1954 i Sandefjord. Hun debuterte allerede i 1974 med diktsamlingen Kanskje i morgen, som hun fikk Tarjej Vesaas' debutantpris for. Siden har hun gitt ut bøker i de fleste sjangre: dikt, noveller og romaner.

I 1995 kom Evas øye, den første kriminalromanen med den sindige Konrad Sejer som etterforsker, og Karin Fossums gjennombrudd i forhold til et stort publikum, var et faktum. Flere av romanene er filmatisert både for kino og TV. Fossum er tildelt Rivertonprisen to ganger.

Se oversikt over tilgjengelige utgaver i serien om Konrad Sejer her.

Karin Fossums bøker er oversatt til 25 språk, og belønnet med flere internasjonale priser. I 2005 var den engelske oversettelsen av Elskede Poona «runner up» i konkurransen om britiske Crime Writers' Associations Gold Dagger-pris, av mange regnet som verdens mest prestisjefulle pris for kriminallitteratur. Hun har også vunnet Los Angeles Times Book Prize for samme bok.

"I flere av hennes krimfortellinger er de psykologiske aspektene like interessante som selve oppklaringen. Dette samsvarer med en tendens man kan se i Fossums øvrige forfatterskap (...) nemlig en interesse for den avvikende eller skadde psyke." Per Thomas Andersen: Norsk litteraturhistorie, 2. utgave.