Natalia Z. (Innbundet)

Forfatter:

Stéphanie de Miranda (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Natalia Z.
Oversatt av: de Miranda, Stéphanie
ISBN/EAN: 9788202643737
Kategori: Romaner
Omtale Natalia Z.

Natalia Z. er en sterk roman identitet og opprinnelse – basert på en sann historie.

Midt i jubelen i Oslo 7. juni 1945 får Natalia en liten gutt som hun gir fra seg ved fødselen.

Da sønnen Torbjørn får tak i adopsjonspapirene sine, har det gått over seksti år. Han får vite at morens skjebne er tett knyttet til avgjørende hendelser under andre verdenskrig. Han bestemmer seg for å forsøke å finne henne. Men Natalia er lite tilbøyelig til å lette på sløret om fortiden, og den uventede forsoningen bidrar til å rippe opp i dype sår. Hva kan mor og sønn forvente av hverandre når begges liv er merket av usedvanlige hendelser, når Torbjørns trang til å få vite møter Natalies ønske om evig glemsel?

Til toppen

Andre utgaver

Natalia Z
Bokmål Ebok 2020
Natalia Z.
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Anmeldelser Natalia Z.

Innsirkling av det umulige 11.12.2020

«Romanen om Natalia Z. er en inntagende debut som i sentrale passasjer blåser alpelua di enda mer på snei.»

 
Christen Hvam, Fredriksstad Blad

Til toppen

Om forfatter

Chantal Garand (f. 1956) vokste opp i Victoriaville, en liten by i den fransktalende provinsen Québec i Canada. Hun er utdannet sosionom. I Canada har hun tilbrakt flere år med indianersamfunnene Cree og Atikamekw, og i kjølvannet av Rwandakrisen i 1994 bodde hun et år i telt i flyktningleir i Tanzania. Etterpå flyttet hun til Sør-Afrika med sin norske mann. Her lærte hun seg norsk og skrev lyrikk for en kanadisk sanger. Fire år senere flyttet hun til et småbruk i Engelsviken ved Fredrikstad. Etter å ha jobbet i femten år med integrering av flyktninger i Norge, er hun nå forfatter på heltid.

Natalia Z. ble utgitt i Canada i 2018 og er hennes første roman. Romanen kom til finalen i utdelingen for Nye stemmer i litteraturen i 2020 på bokmessen Trois-Rivières. Romanen er også oversatt til ukrainsk.

Natalia Z. tar opp essensielle spørsmål ved det å søke sin identitet og opprinnelse, men også om et menneskes rett til å tie om sin fortid.

I 2015 utga hun fortellingen Un hibou, un Égyptien et l’étrangère (En ugle, en egypter og den fremmede kvinnen) som vant non-fiction-prisen Prix du récit de Radio Canada.