Nærkamp (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202428389
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 14 - 18
Omtale Nærkamp

Nærkamp er en tegneserieadapsjon av den prisbelønnete romanen Fittekvote av Axel Hellstenius og Morten Skårdal. Fittekvote fikk U-prisen i 2011.

Befalselev 2010 Bakke, Victoria skjønner fort at befalsskolen er noe helt annet enn frisørsalongen hjemme. Hun får testet sine egne grenser både fysisk og psykisk, ikke minst må forholdet til kjæresten holdes hemmelig. Er hun virkelig villig til å signere utenlandskontrakten og dermed gå i krigen for sitt land?

Dette er en tøff, realistisk, varm, grov, morsom og tragisk historie om en ung jentes virkelighet i det norske forsvaret. Nærkamp viser at det fremdeles er utfordringer i å være jente i et utpreget guttemiljø, samtidig som den søker å tegne et korrekt bilde av dagens forsvar.

Line Halsnes debuterer som tegneserieskaper med denne boken.

Til toppen

Flere bøker av Axel Hellstenius:

Anmeldelser Nærkamp

"skildrer militærlivet på en utmerket måte. Replikker og miljø er troverdige, og historien er universell med dramatikk i sentrum rundt kjærlighetsforhold, vennskap og utfordringene ved å bevege seg utenfor komfortsonen. Halsnes tegner tøft med en skisseaktig stil, og det fungerer veldig godt. Kanskje dette er årets mest interessante tegneserieutgivelse for ungdom her hjemme så lagt i år?"

Kristian Hellesund, Lyderhorn

Til toppen

Om forfatter
Axel Hellstenius er født i 1960 og bor i Oslo med sin kone og deres to barn. Han har tidligere skrevet barnebøker og manus til opera, spillefilmer og TV-serier, samt scenedramatikk til bl.a. ”Elling”.