Når det koker (Innbundet)

en amatørs opplevelser som kjøkkenslave, à la carte-kokk, pastamaker og lærling hos en slakter i Toscana

Forfatter:

Morten Hansen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 345
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Heat
Oversatt av: Hansen, Morten
ISBN/EAN: 9788281690417
Kategori: Kokebøker og Kulturhistorie
Omtale Når det koker
Når det koker er en innsiktsfull, morsom og uhyre velskrevet beretning om en glad amatørs heroiske kamp for å overleve som kjøkkenslave i den berømte gourmetrestauranten Babbo på Manhattan. Bill Bufords kulinariske dannelsesreise bringer ham etter hvert til Toscana hvor han blant arbeider med hjemmelaget pasta og lærer å slakte okser og griser av den legendariske slakteren Dario Cecchini. Boken er krydret med historier, anekdoter og fakta fra gastronomiens historie. Forordet er skrevet av Bent Stiansen. BILL BUFORD (født 1954) er Europa-korrespondent og litterær redaktør for magasinet The New Yorker. I 16 år var han også redaktør for tidsskriftet Granta. Han bor i Lyon. "Fantastisk kulinarisk skrivekunst." - Publishers Weekly "En blendende og morsom beretning om to praktfullt vanvittige år." - The Guardian "Når det koker er et overdådig måltid." - The New York Times

Til toppen

Andre utgaver

Når det koker
Bokmål Heftet 2010
Anmeldelser av Når det koker
"En herlig velskrevet og ikke minst morsom bok om hvordan det går når en amatørkokk forviller seg ut på et proffkjøkken. "Lise Finckenhagen, VG
«Drømmeboka for alle som følger Ramsey eller Hellstrøm på TV. Bill Buford er britisk journalist i særklasse, og her skriver han om hva som skjedde da han kastet seg ut som assistent og komfyrslave i matbransjen, fra Manhattans gourmetbelte til Toscanas Høysletter. En ellevill historie fra kjøkkengulvet.»Fredrik Wandrup, Dagbladet
”… nærgående og samtidig reflekterende, både reportasjemessig og full av Bufords litterære mysing i 500 år gamle italienske kokeboktekster. Han skriver svært kunnskapsrikt og svært godt.”Torgrim Eggen, Klassekampen
"Et kulinarisk festfyrverkeri av en bok"Det gode liv
”Bufords velskrevne «selvbiografi» er en underholdende smugkikk inn i den virkelige kokkeverdenen. Ikke helt ulikt Anthony Bourdains «Kokkejævler», men uten arrogansen.”Moss Avis
”Bill Bufords bok er mettende og meget smaksrik, og som litterær reportasje fortjener den all ros.”Aftonbladet
“Når det koker er et overdådig måltid.”The New York Times
“En blendende og morsom beretning om to praktfullt vanvittige år.”The Guardian
“Fantastisk kulinarisk skrivekunst.”Publishers Weekly

Til toppen

Om forfatter
Bill Buford (født 1954) er Europa-korrespondent for magasinet The New Yorker, som han i åtte år var litterær redaktør for. I 16 år var han redaktør for tidsskriftet Granta. Han har tidligere skrevet bl.a. boken Blant pøbler (norsk utg. 1992), om fotballvold i England. Han bor nå i Lyon.