Naboen er en heks (Innbundet)

Forfatter:

Lene Ask (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 40
Illustratør: Ask, Lene
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202454791
Kategori: Bildebøker
Alder: 4 - 8
Omtale Naboen er en heks

Naboen er over hundre år gammel og likner en inntørket drue. Hun heter frøken Pollestad og jobber som heks. Tryller med ting langs veien. Får bilene til å stoppe. Lar løvet fly fra greinene. Bare jeg vet at naboen er en heks, derfor må jeg spionere på hennes med kikkerten min mens jeg skjuler meg i usynlighetskappa mi.

Overalt leter heksa etter ting til suppa si. Den har snart kokt i over hundre år nå. Det lukter kokt tiger i hele trappeoppgangen vår.

Den som drikker den suppa er dødsens. Da skjer noe grusomt, jeg bare vet det. Det må aldri, aldri skje.

Naboen er en heks har en klassisk atmosfære over seg, den sanser og ser gjennom barnets øyne og vet noe de voksne ikke vet.

Til toppen

Flere bøker av Bjørn Arild Ersland:

Anmeldelser Naboen er en heks

Barneblikk på eldrebølgen

"Det er illustratøren Lene Ask som tar tak i interessen min fra første side i Naboen er en heks. Jeg-personen står og titter gjennom kikkhullet i døren og ser på oldingen av en nabo som med stort besvær beveger seg ned trappen. […] Ask har følsomt sanset seg inn i barnets blikk for alderdom, og hvordan det trigger fantasien. Hun er en lett-å-like-illustratør som arbeider meget bevisst med detaljer og perspektiv […] Erslands oppfinnsomhet kaller frem smil på smil. Dette suverene samspillet mellom Ersland og Ask omslutter leseren, og leder frem til en høydramatisk og befriende avslutning. Jeg sier ikke mer."

Mette Hofsødegård, Aftenposten

"Det er en fin liten bok forfatter Bjørn Arild Ersland har skrevet for barn i alderen 4-8 år. Den er skapt for å vekke undring hos de unge leserne. Hva er det heksa pønsker på? Vil hun oppdage nabojenta som spionerer? Er den gamle dama farlig? Historien har en herlig og naiv nerve. Den ser gjennom barnets øyne og vet noe de voksne ikke vet. Det gjør den ekstra spennende. […] Erland og Ask fortjener ros for bokens fiffige avslutning."

Anders Holstad Lilleng, Demokraten

Til toppen

Om forfatter

Bjørn Arild Ersland (f. 1965) er opprinnelig fra Mandal, nå bosatt i Stavanger. Han har skrevet en rekke kritikerroste barnebøker. Mest kjent er han for sine bilde- og faktabøker. Ersland har gjentatte ganger blitt nominert til priser for disse, bl.a. var han i 2011 nominert til Brageprisen for Gjøken. I 2009 mottok Ersland Skolebibliotekarprisen.