Nå (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 153
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202220839
Omtale
Shabana Rehman har i de siste årene markert seg i den offentlige debatten. Hun har vært pådriver i en prosess der fordommer og tabuer står for fall. Boken er et utvalg av hennes kommentarartikler gjennom de to siste årene.

"Jeg har et sterkt ønske om å se murer falle. Derfor søker jeg frihet og
verdighet på tvers av skillelinjer vi mennesker har skapt oss i mellom. Min intensjon har vært å få til en åpen og frigjørende debatt."

Sier Shabana Rehman i sitt forord. Og hun har lykkes i sine intensjoner. Murer har falt i hennes kjølvann. Hennes våpen er humor og en skarp penn. Gjøgleren og polemikeren -- skikkelser som gjennom historien har gitt befriende og nødvendige innspill til sin samtid. Ikke uten frykt har Shabana Rehman våget å utfordre verdier i vårt samfunn. Og hennes stemme -- annerledes, provoserende og klok – er viktig i en tid hvor debatten om det "flerkulturelle fellesskap" reiser stadig nye og påtrengende spørsmål.

Informasjon om forfatteren:

Shaban Rehman er standup-komiker og spaltist.Hun har beveget seg på en rekke arenaer - som skribent, standupkomiker, foredragsholder - for å bryte tabuer og få til større åpenhet. Født i Karachi, vokst opp på Holmlia i Oslo, bor på Grünerløkka, er i midten av en søskenflokk på syv. (Debuterte som spaltist i VG 1996, studier i livssyn, etikk og nordisk, begynte som standup-komiker høsten 1999, begynte å skrive for Dagbladet i 2000, har vært redaktør for et multietnisk debattforum, har holdt en rekke foredrag om likestilling, feminisme og humor.

Se ellers www.shabana.no

Til toppen

Om forfatter
Shabana Rehman er standup-komiker og spaltist. Hun beveger seg på en rekke arenaer, som skribent, standupkomiker og foredragsholder, for å bryte tabuer og få til større åpenhet. Hun har mottatt en rekke priser for dette. Rehman er født i Karachi, oppvokst på Holmlia i Oslo, og er i midten av en søskenflokk på syv. Hun debuterte som spaltist i VG 1996, og har gjennomført studier i livssyn, etikk og nordisk. Startet som standup-komiker høsten 1999 og begynte å skrive for Dagbladet i 2000. Hun har vært redaktør for et multietnisk debattforum og holdt en rekke foredrag om likestilling, feminisme og humor.