Næringslivsjournalistikk av Magne Otterdal (Ebok)
Ebok

Næringslivsjournalistikk (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Umiddelbart tilgjengelig i Tanum e-bok leseapp eller på Min side. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag     Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 187
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202458584
Kategori: Journalistikk og mediefag og Fagbøker
Fag: IJ-forlaget, Journalistikk
Nivå: Akademisk
Omtale: Næringslivsjournalistikk

Dette er boken som knuser mytene om at næringslivsjournalistikk er vanskelig og kjedelig! Magne Otterdal viser hvordan den journalistiske metodikken er som skapt for å jobbe frem næringslivssaker, det gjelder bare å utnytte de mange tilgjengelige verktøyene og stille inn den journalistiske spisskompetansen på næringslivsfeltet.

Virksomhet, penger, person og problemstilling er nøkkelfaktorer i enhver næringslivssak, og behandles i egne kapitler med eksempler og oppgaver fra «det virkelige liv». Forfatteren gjennomgår også Gasellekonseptet til Dagens Næringsliv, og viser hvordan det blant annet kan brukes til å lage lokalt næringslivsstoff. Næringslivsjournalistikk tar for seg både omfattende undersøkende researchmetoder og dagligdags jobbing med saker.

Denne e-boken tilsvarer p-bokens 1. utgave, 1. opplag, utgitt 2012.

Til toppen

Andre utgaver

Næringslivsjournalistikk
Bokmål Heftet 2012
Om forfatter

Magne Otterdal var medarbeider i Dagens Næringsliv (DN) fra 1981 til 2009, tre tiår hvor han var tett involvert i utviklingen av avisen, hvorav 15 år under Kåre Valebrokks lederskap. Otterdal gikk «Valebrokk-skolen» som utøvende journalist i felten, som desksjef, som korrespondent og redaksjonssjef. Han var medgründer av Oslo Business Memo i 2010, en medievirksomhet som driver nyutvikling bl.a. i redaksjonell virksomhet og publisering med kontorer i Forskningsparken i Oslo.

Magne Otterdal har lagt opp og ledet undervisningsprosjekter i journalistikk ved Handelshøyskolen BI; Undersøkende Journalistikk (2010) og Journalistiske prosjekter og etikk (2013). Otterdal startet karrieren i Fjordingen, Stryn, etterfulgt av Forsvarets Forum og VG før han startet i DN.