Musikk og hjernen (Innbundet)

Om musikkens magiske kraft og fantastiske virkning på hjernen

Forfatter:

og

Iben Sandemose (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Illustratør: Sandemose, Iben
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202569723
Kategori: Selvutvikling , Trening og livsstil , Musikk og Populærvitenskap
Omtale Musikk og hjernen

Musikk og musikalitet er en unik menneskelig egenskap. Alle pattedyr har en viss glede av musikk, men det er kun mennesket som kommuniserer via musikk og er genuint musikalsk. Musikk gir oss glede og hjelp til å uttrykke følelser uten ord, og gir oss hjernetrening på høyt nivå. Når vi hører musikk, og enda mer når vi utøver musikk selv, er det et fyrverkeri i hjernen der nervebaner kobles sammen.

Musikken er laget av hjernen for hjernen, og man kan lære mye om hvordan hjernen arbeider ved å studere hvordan musikken bearbeides i hjernen. Musikken har en enestående evne til å endre hjernen. Den kan stimulere hjernen til å yte mer, for eksempel er barn som spiller et instrument både smartere og har bedre hukommelse.

Boken handler om hva hjernen gjør med musikk og hva musikk gjør med hjernen, samt hvordan musikkens hjerneendrende egenskaper kan utnyttes i helsesammenheng. Den kan brukes i behandling av sykdommer knyttet til hjernen og nervesystemet, som demens og parkinsons sykdom, opptrening etter hjerneslag, behandling og terapi ved psykiske lidelser, ja til og med ved dysleksi. Musikkens kraft berører og endrer oss alle.

Illustrert av Iben Sandemose.

Til toppen

Om forfatter

Geir Olve Skeie er spesialist i nevrologi og jobber som overlege ved nevrologisk avdeling på Haukeland universitetssjukehus. Han er også en dyktig pianist og professor i musikk ved Griegakademiet. Han har i over flere år forsket på hvilken påvirkning musikk har på hjernen.