Mummitrollet til sjøs (Innbundet)

Serie: Mummitrollet 

Forfatter:

Päivi Arenius (Illustratør) Tor Tveite (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 24
Illustratør: Arenius, Päivi
Forlag: Gammafon
Språk: Bokmål
Originaltittel: Muumiperhe merellä
Oversatt av: Tveite, Tor
Serie: Mummitrollet
ISBN/EAN: 9788282184151
Kategori: Bildebøker og Barnas bestevenner
Alder: 3 - 5
Omtale Mummitrollet til sjøs

I Mummitrollet til sjøs skal Mummifamilien på seiltur en vakker sommerdag.

Bli med på alt det vidunderlige de finner på turen: den vakre sjøhesten og andre spennende skapninger i havet og et gammelt skipsvrak med en skatt! Til slutt møter Mummitrollet en gammel venn på fyret.

Hver eneste fargerike scene i disse interaktive bøkene lærer barna å søke, peke, koble, sammenligne, finne ulikheter og telle. Let og finn, lek og lær.

Les mer om Mummitrollet.

Tips til flere lek og lær-bøker.

Til toppen

Flere bøker av Tove Jansson:

Om forfatter

Tove Marika Jansson (født 9. august 1914 i Helsingfors, død 27. juni 2001), er en finlandssvensk forfatter, illustratør, tegneserietegner og maler. Hun vokste opp i Helsingfors som eldste barn av tegneren Signe Hammersten Jansson og billedhuggeren Viktor Jansson. Hennes livspartner var grafikeren Tuulikki Pietilä (født 1917 i USA).

I 1933 gav hun ut barneboka Sara och Pelle och neckens bläckfiskar (under psevdonymet Vera Haij), mens hennes offisielle mummi-debut kom i 1945 med Småtrollene og den store oversvømmelsen. Denne boka introduserte den verdenen som mummitrollene lever i. Men mummitrollene selv ble først introdusert i den andre boken Kometjakten (senere tittel Kometen kommer) fra 1946. Men fra da av har de vært det gjennomgående temaet i de fleste av hennes bøker. Jansson skrev om Mummitrollene i illustrerte romaner og billedbøker. Hennes internasjonale suksess kom først med Trollmannens Hatt fra 1948.

Tove Janssons bøker er oversatt til mer enn 34 språk, mange av dem til norsk, som Hvem skal trøste knøttet?, Hvordan gikk det?, og Den farlige reisen, som er oversatt og gjendiktet av André Bjerke.

I tillegg til sine egne utgivelser illustrerte Jansson også bøker av forfattere som J.R.R. Tolkien og Lewis Carroll. Hun stod for utførelsen av store utsmykkingsoppgaver og forfattet voksenbøker.

Jansson debuterte som tegneserietegner på finsk i 1947. Tegneseriene ble fra 1954 laget på engelsk, og formidlet til 120 aviser i over tredve land via internasjonale pressesyndikater. Da 21 seriehistorier var fullført, overlot Jansson fra 1959 stadig mer av tegneserieproduksjonen til broren Lars Jansson, som holdt frem med serien til 1975.

Den første norske Mummitroll-tegneserien ble publisert i Aftenposten 6. januar 1958. Alle Tove janssons tegneserier er utgitt i Samlede tegneserier 1-5.

Bøker i serien