Mummitrollet har bursdag av Tove Jansson (Lydbok-CD)

Mummitrollet har bursdag (Lydbok-CD)

Mummitrollet og den nye vennen / Mummitrollet og havsangen

Serie: Mummitrollet 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2017
Innleser: Gimle, Ingar Helge
Spilletid: 0:27
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Moomin and the birthday button
Serie: Mummitrollet
ISBN/EAN: 9788202547035
Kategori: Bildebøker
Alder: 2 - 6
Omtale Mummitrollet har bursdag

Tre historier om Mummitrollet basert på originalbøkene av Tove Jansson.

Innhold:
1. Mummitrollet og bursdagsknappen
2. Mummitrollet og den nye vennen
3. Mummitrollet og havsangen

Til toppen

Andre utgaver

Mummitrollet har bursdag
Bokmål Innbundet 2010
Mummitrollet har bursdag
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Mummitrollet og havsangen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Tove Jansson:

Om forfatter

Tove Marika Jansson (født 9. august 1914 i Helsingfors, død 27. juni 2001), er en finlandssvensk forfatter, illustratør, tegneserietegner og maler. Hun vokste opp i Helsingfors som eldste barn av tegneren Signe Hammersten Jansson og billedhuggeren Viktor Jansson. Hennes livspartner var grafikeren Tuulikki Pietilä (født 1917 i USA).

I 1933 gav hun ut barneboka Sara och Pelle och neckens bläckfiskar (under psevdonymet Vera Haij), mens hennes offisielle mummi-debut kom i 1945 med Småtrollene og den store oversvømmelsen. Denne boka introduserte den verdenen som mummitrollene lever i. Men mummitrollene selv ble først introdusert i den andre boken Kometjakten (senere tittel Kometen kommer) fra 1946. Men fra da av har de vært det gjennomgående temaet i de fleste av hennes bøker. Jansson skrev om Mummitrollene i illustrerte romaner og billedbøker. Hennes internasjonale suksess kom først med Trollmannens Hatt fra 1948.

Tove Janssons bøker er oversatt til mer enn 34 språk, mange av dem til norsk, som Hvem skal trøste knøttet?, Hvordan gikk det?, og Den farlige reisen, som er oversatt og gjendiktet av André Bjerke.

I tillegg til sine egne utgivelser illustrerte Jansson også bøker av forfattere som J.R.R. Tolkien og Lewis Carroll. Hun stod for utførelsen av store utsmykkingsoppgaver og forfattet voksenbøker.

Jansson debuterte som tegneserietegner på finsk i 1947. Tegneseriene ble fra 1954 laget på engelsk, og formidlet til 120 aviser i over tredve land via internasjonale pressesyndikater. Da 21 seriehistorier var fullført, overlot Jansson fra 1959 stadig mer av tegneserieproduksjonen til broren Lars Jansson, som holdt frem med serien til 1975.

Den første norske Mummitroll-tegneserien ble publisert i Aftenposten 6. januar 1958. Alle Tove janssons tegneserier er utgitt i Samlede tegneserier 1-5.

Bøker i serien