Mummitrollet doktorsett (Leke)

Serie: Mummitrollet 

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Leke
Utgivelsesår: 2010
Forlag: Gammafon
Språk: Bokmål
Originaltittel: Moomin - Doctor set
Serie: Mummitrollet
ISBN/EAN: 5704976072904
Kategori: Barnas bestevenner og Tilleggsprodukter
Alder: 3 - 5
Omtale Mummitrollet doktorsett
Med denne innholdsrike og flotte doktorvesken vil barnas første legebesøk gå som en drøm. La barna leke med innholdet og bli fortrolig med instrumenter som stetoskop, sprøyte, termometer og mye mer. Totalt 11 deler i en flott legeveske med bærehåndtak. Vesken måler 22x10x16 cm.

Til toppen

Om forfatter
Tove Marika Jansson (født 9. august 1914 i Helsingfors, død 27. juni 2001), er en finlandssvensk forfatter, illustratør, tegneserietegner og maler. Hun vokste opp i Helsingfors som eldste barn av tegneren Signe Hammersten Jansson og billedhuggeren Viktor Jansson. Hennes livspartner var grafikeren Tuulikki Pietilä (født 1917 i USA).

I 1933 gav hun ut barneboka «Sara och Pelle och neckens bläckfiskar» (under psevdonymet Vera Haij), mens hennes offisielle mummi-debut kom i 1945 med «Småtrollene og den store oversvømmelsen». Denne boka introduserte den verdenen som mummitrollene lever i. Men mummitrollene selv ble først introdusert i den andre boken «Kometjakten» fra 1946. Men fra da av har de vært det gjennomgående temaet i de fleste av hennes bøker. Jansson skrev om Mummitrollene i illustrerte romaner og billedbøker. Hennes internasjonale suksess kom først med «Trollmannens Hatt» fra 1948.
Tove Jansson er oversatt til mer enn 34 språk. I tillegg til sine egne utgivelser illustrerte Jansson også bøker av forfattere som J.R.R. Tolkien og Lewis Carroll. Hun stod for utførelsen av store utsmykkingsoppgaver og forfattet voksenbøker.

Jansson debuterte som tegneserietegner på finsk i 1947. Tegneseriene ble fra 1954 laget på engelsk, og formidlet til 120 aviser i over tredve land via internasjonale pressesyndikater. Da 21 seriehistorier var fullført, overlot Jansson fra 1959 stadig mer av tegneserieproduksjonen til broren Lars Jansson, som holdt frem med serien til 1975.

Den første norske Mummitroll-tegneserien ble publisert i Aftenposten 6. januar 1958.
Bøker i serien