Mummi - Tove Janssons samlede tegneserier. Bind 5 (Innbundet)

Forfatter:

Anders Heger (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 88
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Moomin
Oversatt av: Heger, Anders
ISBN/EAN: 9788202388621
Kategori: Tegneserier og grafiske romaner
Omtale Mummi - Tove Janssons samlede tegneserier. Bind 5

Velkommen inn i fengslende, fantastiske Mummidalen. Du vil raskt
forelske deg i drømmerne, de kyniske intrigemakerne og kreative
amatørerene - som alle søker kjærlighet, berømmelse og rikdom. Dette
bindet er viet vinterlige eventyr, dristig havseilas og til slutt en
historie som setter både kjærlighetens gåte og psykiatriens metode under
lupen. Med andre ord noe for alle og enhver.

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Tove Jansson:

Om forfatter

Tove Marika Jansson (født 9. august 1914 i Helsingfors, død 27. juni 2001), er en finlandssvensk forfatter, illustratør, tegneserietegner og maler. Hun vokste opp i Helsingfors som eldste barn av tegneren Signe Hammersten Jansson og billedhuggeren Viktor Jansson. Hennes livspartner var grafikeren Tuulikki Pietilä (født 1917 i USA).

I 1933 gav hun ut barneboka Sara och Pelle och neckens bläckfiskar (under psevdonymet Vera Haij), mens hennes offisielle mummi-debut kom i 1945 med Småtrollene og den store oversvømmelsen. Denne boka introduserte den verdenen som mummitrollene lever i. Men mummitrollene selv ble først introdusert i den andre boken Kometjakten (senere tittel Kometen kommer) fra 1946. Men fra da av har de vært det gjennomgående temaet i de fleste av hennes bøker. Jansson skrev om Mummitrollene i illustrerte romaner og billedbøker. Hennes internasjonale suksess kom først med Trollmannens Hatt fra 1948.

Tove Janssons bøker er oversatt til mer enn 34 språk, mange av dem til norsk, som Hvem skal trøste knøttet?, Hvordan gikk det?, og Den farlige reisen, som er oversatt og gjendiktet av André Bjerke.

I tillegg til sine egne utgivelser illustrerte Jansson også bøker av forfattere som J.R.R. Tolkien og Lewis Carroll. Hun stod for utførelsen av store utsmykkingsoppgaver og forfattet voksenbøker.

Jansson debuterte som tegneserietegner på finsk i 1947. Tegneseriene ble fra 1954 laget på engelsk, og formidlet til 120 aviser i over tredve land via internasjonale pressesyndikater. Da 21 seriehistorier var fullført, overlot Jansson fra 1959 stadig mer av tegneserieproduksjonen til broren Lars Jansson, som holdt frem med serien til 1975.

Den første norske Mummitroll-tegneserien ble publisert i Aftenposten 6. januar 1958. Alle Tove janssons tegneserier er utgitt i Samlede tegneserier 1-5.