Motstand (Heftet)

Forfatter:

Aase Gjerdrum (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Resistance
Oversatt av: Gjerdrum, Aase
ISBN/EAN: 9788202391201
Omtale Motstand

”Sheers lodder dybden av kjærlighet, feighet, tapperhet, og den ødeleggende effekten av blind patriotisme, og underveis avslører han det beste og verste i menneskeheten på uventede og uforglemmelige måter.”
Sara Gruen, forfatteren av Vann for elefanter

”GNISTRENDE"
Daily Mail

”OPPSLUKENDE … UIMOTSTÅELIG."
Financial Times


”En forbløffende første roman. Motstand er på samme tiden en briljant og iblant skremmende thriller, og en moden utforskning av menneskelig utydelighet og kompromiss.”
The Guardian

Det er 1944. Russland har falt og tyske hærstyrker går i land på britisk jord. I løpet av en måned er England okkupert.

I den isolerte dalen Olchon i Wales våkner Sarah Lewis en morgen og finner plassen ved siden av seg i sengen tom. Lakenet er kaldt, Tom, mannen hennes, er vekk. Hun er ikke alene om denne oppdagelsen. Alle kvinnene i dalen våkner alene i sengen denne morgenen. Ingen av dem vet hva som er skjedd, ingen av dem ante noe om mennenes plan. Nå er det plutselig kvinnenes jobb å holde gårdene i gang, mens de venter på nytt om dem de savner.

En tysk patrulje ankommer dalen med et hemmelig oppdrag. Kaptein Albrecht Wolfram er sliten av krigen og ser en mulighet til stikke seg og mennene sine unna krigshandlingene idet vinteren setter inn og dalen bli isolert fra omverdenen. Ensomheten og den harde vinteren gjør at de to gruppene må nærme seg hverandre, og en skjør tillit oppstår mellom dem. En tillit som ikke kan vare, så lenge krigen raser rundt dem.

Spennende som en thriller, men dypt alvorlig og med stor respekt for stoffet tegner Motstand et fascinerende portrett av hva som skjer mellom mennesker i krig.

”Året er 1944, D-dagen har mislyktes og nazistene har invadert … Dette er blitt diktet før – men aldri så intenst som dette. Praktfull.”
The Times


”Medrivende.”
Independent on Sunday

”Magisk […] Sheers framstår som en begavet forteller som klarer å smelte sammen det bokstavelige og det billedlige for å oppnå en oppsiktsvekkende – og tragisk – effekt.”
Newsday

”Mot en oppdiktet historisk bakgrunn skaper Sheers en troverdig og bevegende fortelling om lojalitet og stillferdig mot. Smertefullt vakker og gjennomsyret av en poets omhu. En imponerende debut.”
Observer

”Mektig … Plottets overbygning brenner langsomt, og til slutt blusser flammene opp i en lysende avslutning. En polyfon roman fylt til randen av levende bilder.”
Daily Telegraph

”Subtil og lyrisk … Følelsesmessig kompleks, full av lokale rytmer og farger. Sheers første roman er vanskelig å motstå.”
USA Today

”Oppslukende … Overbevisende gjennomført og full av poesi. Motstand hjemsøkes av de mørkeste frykter og minner. En bevegende meditasjon om hva krigen gjør med mennesker. Uimotståelig.”
Financial Times


”I sine mest overraskende øyeblikk viser Motstand fiksjonens unike evne til å minne oss om hvor komplisert og kompromitterende en virkelig motstandshandling kan være.”
New York Times Book Review

”Kombinerer rike landskapsbeskrivelser med en svært menneskelig fortelling om krig. Dette er en gnistrende debut.”
Daily Mail

”En forbløffende og medrivende studie av menneskenaturen mot et bakteppe av en okkupert landsby."
Sara Gruen, forfatteren av Vann for elefanter

”Sheers’ alternative virkelighet er skremmende overbevisende og hjerteskjærende. Dette er en enestående debut.”
Publisher’s Weekly

Til toppen

Andre utgaver

Motstand
Bokmål Nedlastbar lydbok 2011
Om forfatter
er født i Fiji og vokste opp i Abergavenny i Sørlige Wales. Han fikk 2005 Welsh Book of the Year for sin første roman. I 2006 fikk han Somerset Maugham Award for Skirrid Hill, endiktsamling. Resistance er hans første bok på norsk.