Mot valg av David van Reybrouck (Ebok)
Ebok

Mot valg (Ebok)

til forsvar for demokratiet

Forfatter:

Guro Dimmen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 3.0 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Tegen Verkiezingen
Oversatt av: Dimmen, Guro
ISBN/EAN: 9788281693173
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Mot valg

I denne utfordrende boken søker David Van Reybrouck seg til nye måter å revitalisere våre avmektige demokratier på ved å trekke innbyggerne mer aktivt inn i alt som angår oss som samfunnsborgere. 'Mot valg' er et klartenkt, provoserende og inntrengende rop om grunnleggende endring i måten vi organiserer styringen av samfunnet vårt på. Van Reybroucks utgangspunkt er at våre demokratier lider av anoreksi. Mens de tidligere næret seg av ulike former for deltakelse, overlever de i dag på smulene av et skrøpelig system: valg. Ved å profesjonalisere politikken gjennom valg, forsømmer vi vårt demokrati i en tid da verden opplever radikale endringer - samfunnets tradisjonelle bærebjelker forsvinner, folk blir stadig bedre utdannet, informasjon er tilgjengelig over alt og hele tiden, mediene er blitt kommersialisert og de sosiale mediene skaper nye former for politisk bevissthet. Alt dette krever mer deltakelse og større transparens.

Til toppen

Flere bøker av David van Reybrouck:

Anmeldelser Mot valg

«Den belgiske historikeren David Van Reybrouck stiller fundamentale spørsmål om politisk deltagelse i en tid hvor flere europeere enn på mange tiår er i protest. David Van Reybroucks Mot valg kommer på et bortimot perfekt tidspunkt.»

Lasse Midttun, Morgenbladet

«Burde være obligatorisk lesning for alle som vil forstå hvorfor demokratiet er inne i noe som likner en livskrise. (...) Essayet «Mot valg» er, som alt han skriver, gnistrende velformulert og glimrende oversatt av Guro Dimmen. Det er ingen ting til hinder for at denne boken kan bli folkelesning i jubileumsåret for vår egen, lett udemokratiske, grunnlov.»

Sven Erik Omdal, Stavanger Aftenblad

Til toppen

Om forfatter
DAVID VAN REYBROUCK (f. 1971) er kulturhistoriker, arkeolog og forfatter. Han er utdannet ved universitetene i Leuven, Cambridge og Leiden. Han debuterte i 2001 med reportasjeboken De plaag fra Sør-Afrika. Han har siden utgitt en rekke romaner, skuespill og dokumentarbøker.