Moronga (Innbundet)

Forfatter:

Christian Rugstad (Oversetter)

Moronga er en høyoktan litterær thriller med referansene til borgerkrigen i El Salvador, gjengene i Mellom-Amerika, korrupsjonen i Guatemala, våpen- og narkotikahandelen, den ulovlige innvandringen til USA og også CIAs rolle i å kneble latinamerikanske opprørsstemme.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Moronga
Oversatt av: Rugstad, Christian
ISBN/EAN: 9788202631376
Kategori: Romaner
Omtale Moronga

Moronga er historien om to salvadoranske immigranter i USA, tjue år etter borgerkrigen i El Salvador tok slutt.

José Zeledón måtte flykte fra El Salvador under borgerkrigen på grunn av sin deltakelse i geriljabevegelsen. Han er en tungsindig salvadoraner i femtiårene som på ny blir tvunget til å bytte identitet og flytte fra Texas til Wisconsin da han hjemsøkes av sin voldelig fortid. På plass i sin nye hjemby, universitetsbyen Merlow City, går han rundt med pistolhylsteret festet til ankelen og får jobb som sjåfør av en skolebuss. I tillegg jopbber han deltid på universitetet med å overvåke e-postene til professorer og studenter, med fokus på koder og søkeord som kan avslører seksuelle og politiske forseelser.

En av professorene ved universitetet, Erasmo Aragón, studerer CIAs rolle i mordet på den salvadoranske poeten RoqueDalton i 70-årene. Begge de to mennene lever i en konstant tilstand av å være på vakt. Hvis noen faktisk er ute etter deg, kan det da kalles paranoia? Og deres kontakt med en guatemalansk narkoforhandler som kalles Moronga bidrar med bensin til bålet.

En høyoktan litterær thriller med referansene til borgerkrigen i El Salvador, gjengene i Mellom-Amerika, korrupsjonen i Guatemala, våpen- og narkotikahandelen, den ulovlige innvandringen til USA og også CIAs rolle i å kneble latinamerikanske opprørsstemme.

Til toppen

Andre utgaver

Moronga
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Horacio Castellanos Moya:

Om forfatter

Horacio Castellanos Moya (f. 1957) fra El Salvador er en av Sør-Amerikas viktigste forfattere. Bøkene hans har gjort ham berømt, men også tvunget ham i eksil. De er oversatt til en rekke språk.