Mørke dager (Innbundet)

Forfatter:

André Savik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Darkside
Oversatt av: Savik, André
ISBN/EAN: 9788202357276
Kategori: Krim
Omtale Mørke dager

En ny, stor kriminalroman fra forfatteren av Blacklands.

Det er midtvinter i Shipcott, et gjennomsiktig samfunn der alle kjenner alle og der ingenting går upåaktet hen. Når en eldre kvinne blir funnet drept i sin egen seng, blir den lokale politimannen Jonas Holly satt på prøve. Hvordan har noen greid å komme seg inn og ta livet av kvinnen, uten å etterlate seg et eneste spor?

Jonas blir satt på sidelinjen når den brautende inspektøren Marvel overtar saken. Det kan dermed se ut som om hans første drapssak er over før den har begynt. Men saken er slett ikke over for Jonas. Noen håner ham og mener han er skyldig i det som har hendt - og følger med på hvert skritt han tar.

Anmelderne fremhever Belinda Bauer som den nye Minette Walters.

Til toppen

Andre utgaver

Mørke dager
Bokmål Ebok 2012
Mørke dager
Bokmål Heftet 2013
Mørke dager
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Anmeldelser Mørke dager

"Drevent og ikke så lite creepy, hvor alt som minner om det gode liv på landet er forduftet.(...)Brrrrr!"

 
Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

"Med stor dyktighet drar Bauer sammen de mange tilsynelatende løse trådene til en høydramatisk og fullstendig forbløffende løsning på drapsmysteriene."

 
Knut Faldbakken, VG

" Belinda Bauer har et litterært nivå som ligger langt over, ja jeg vil si, samtlige aktuelle skandinaviske kolleger. Hun har observasjonsevne, detaljrikdom, humor, snert i replikkene og lar likevel alltid noe stå igjen usagt. Hun er en fryd å lese."

 
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

"...til slutt skrur det seg til og blir både spennende og interessant."

Leif Ekle, NRK P2

"Men Bauer skriver sterkt, og makter å få frem både det uhyggelige, det trivielle og det tragiske, og ikke minst den bisarre humoren i katastrofene som utfolder seg"

Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

"Men dersom du først godtar de - skal vi si faglige - premissene, fungerer Mørke dager utmerket og ender i et klimaks som gjør at boka tåler å leses en gang til på jakt etter alle skjulte spor og hint som vi mistet første gangen."

Jarle Natland, Stavanger Aftenblad

Krim med ny vri

"«Møke dager» er en mørk og dyster kriminalroman. Likevel velskrevet og med mennesker som står fram som levende og troverdige. Etter hvert skrider handlingen fram mot en løsning som er svært overraskende, ja, nesten ikke er til å tro, men likevel logisk (...) Den britiske kriminalforfatteren er kommet for å bli."

Kjell Einar Øren, Haugesunds Avis

Til toppen

Om forfatter

Belinda Bauer vokste opp i England og Sør-Afrika. Hun har arbeidet som journalist og manusforfatter, og mottok Carl Foreman/Bafta Award for Young British Screen-writers for sitt filmmanus The Locker Room. Belinda mottok den britiske kriminalforfatterforeningens Gold Dagger-pris for årets kriminalroman med sin første bok, Blacklands. I 2012 hun ble innstilt til den britiske kriminalforfatterforeningens Library Award Dagger for sitt samlede forfatterskap. For mer informasjon om forfatteren og hennes bøker, besøk www.belindabauer.co.uk Eller besøk henne på Facebook, på www.facebook.com/BelindaBauerBooks