Mørk safari (Innbundet)

Serie: Cappelens storbøker 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1999
Antall sider: 316
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788202186067
Omtale Mørk safari

Etter flere års research bretter Tomm Kristiansen ut fortellingen om den plagede og avviste fattighusgutten John Rowlands, som under navnet Stanley blir en av verdens største oppdagelsesreisende. Vi møter en avvikende og uhyggelig personlighet. Men hans brutale galskap og vilje til å overleve fascinerer.

Mørk safari er en rå beretning om et innadvendt menneske som snudde historien, fortalt med stor innlevelse av en kunnskapsrik Afrika-kjenner.


Til toppen

Flere bøker av Tomm Kristiansen:

Om forfatter
Tomm Kristiansen (f.1950) er journalist og forfatter. Han har vært NRK-korrespondent i Harare, senere radioreporter med hele verden som virkefelt og er nå en av de mest sentrale skikkelsene i NRK.

Han har utgitt flere bøker, og fikk sitt definitive gjennombrudd med bestselgeren Mor Afrika. Tomm Kristiansen mottok i 1994 Den store journalisprisen, og ble samme år nominert til Brageprisen for Mor Afrika.

Tomm Kristiansen fulgte opp suksessen på bokfronten med På Parfymeflodeni 1995 og Mandelas land i 1996. I 1998 kom Mørk safari, biografien om Stanley, som ble en av de største bestselgerne det året, i tillegg til at den høstet helt fantastiske kritikker. Han har siden gitt ut en rekke bøker innen sakprosa, senest Biskopens hemmelighet (2014).
Bøker i serien