Mordet på Lemuel Gulliver (Innbundet)

og den sanne beretning om hans ukjente reise

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202606282
Kategori: Romaner
Omtale Mordet på Lemuel Gulliver

Alle kjenner historien om Gullivers reiser, slik den ble skildret av Jonathan Swift. Eller gjør vi egentlig det? Nå får vi lese om Robert Loxleys jakt etter sannheten om Gulliver, om møtet med mannen og historiene han har valgt å skjule. Resultatet er en fortelling som er like underlig og kompleks – og spennende – som forelegget.

Alt som kan være med er med her, fra bortkomne manuskripter til spennende detektivhistorier. Vi får lese om reiser til steder som ligger langt unna vår forstand, om fjerne øyer, bitte små dyr og hestevesenene houyhnhnm-ene. Dessuten rommer romanen en gripende kjærlighetshistorie. Mordet på Lemuel Gulliver er en fortelling for alle som liker gode eventyr.

Til toppen

Andre utgaver

Mordet på Lemuel Gulliver
Bokmål Ebok 2019

Flere bøker av Edgar Burås:

Anmeldelser Mordet på Lemuel Gulliver

Stadig nye dører opnar seg 26.04.2019

«Den vesle, rare boka til Edgar Burås rommar ei underhaldande og spennande og røvarhistorie. [...] Det er ei russisk dokke av ei bok, med lag på lag av tider, personar og handlingstrådar. Likevel kjennest det aldri uoversiktleg i denne klokkeklare og inspirerte presentasjonen. I staden kjennest det som om det opnar seg stadig nye dører i stoffet, og det som er bak der, er alltid verdt å kikke på. I ei tid då det er ein forfattarsport å skrive langt, er denne boka førebiletleg kort. Men akkurat denne kunne for min del gjerne vore lengre.»

Ingvild Bræin, Dag og Tid

Frisk versjon av gammel klassiker

«Det er blitt en annerledes og underholdende leseopplevelse, man kan velge å lese boken som et eventyr eller en løgnhistorie, en fabel eller en pastisj. Forfatteren har brukt driblefoten inn i folkediktningen og pasningsfoten inn i det hemmelighetsfulle. (...) en egenartet voksendebut.»

Stein Roll, Adresseavisen

Til toppen

Om forfatter

Edgar Burås vokste opp i Kongo som barn av et norsk misjonærpar og var utdannet som lærer. I 2009 måtte han førtidspensjonere seg på grunn av malaria, og skrev da flere bøker for barn og voksne.

I 2020 ble Burås overfalt og drept av en av Dagbladets ansatte, noe avisen like etterpå (20. april) ga en rystende fire siders øyenvitnebeskrivelse av under tittelen «Mordet på Edgar Burås».

Forfatteren hadde heldigvis rukket å skrive ferdig Alfred 2.0 – som utgis posthumt. Burås hadde ingen familie. Sammen med to katter levde han de siste årene et stille liv i en hytte i Finnskogen.