Mord etter boken (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2001
Antall sider: 476
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Killing the Shadows
ISBN/EAN: 9788202191665
Omtale Mord etter boken
En drapsmann er løs, en som ikke klarer å skjelne fakta fra fiksjon. Ofrene hans er krimforfattere, og han dreper dem på samme måte som de selv har beskrevet i sine bestsellere.

Etter at Susan Blanchard ble voldtatt og kvalt i en av Londons parker under en trilletur med tvillingene sine, har alt gått galt for Metropolitan-politiet. Ikke nok med at de har vraket sin profilekspert, Fiona Cameron, resultatet av rettssaken blir i tillegg en skandale. Tiltalte frifinnes og får full oppreisning.

Fiona assisterer politiet i Toledo, Spania, da hun får vite at en krimforfatter blir tatt av dage på samme grufulle måte som beskrevet i sin egen bestselger. Ettersom kjæresten Kit også er spenningsforfatter, engasjerer de to seg naturlig nok i saken. Selv når en tredje krimforfatter meldes savnet, tilbys ikke forfatterne politibeskyttelse. Hva med Kit – er hans liv også i fare?

Fiona kjemper mot tiden som ubønnhørlig renner ut, og mot en hjerne som har pønsket ut en intrige hun vanskelig klarer å nøste opp i.

Orig.tittel: Killing the Shadow
Oversatt av Heidi Grinde

  • Les første kapittel (PDF-dokument)
  • Se forfatterens nettsted

Anmeldelser:
«Så gjelder det bare å spenne fast sikkerhetsbeltene, for avslutningen er storslagen og forrykende» Karakter 5
Terje Stemland, Aftenposten
Les hele anmeldelsen

«Val McDermid er blant de beste i England. Det sier ikke lite. "Mord etter boken" er fremragende, en lang gledesstund for elskere av engelsk krim» Terningkast 5
Erling Bø, VG

Les også:

  • Retterstedet (2000)
  • Retterstedet CAP
  • Sirenenes sang (2000)
  • Sirenens sang CAP (2002)
  • Mord etter boken CAP (2002)
  • Siste fristelse (2002)

Til toppen

Flere bøker av Val McDermid:

Om forfatter

Val McDermid er en bestselgede forfatter av ypperste klasse. Bøkene hennes er oversatt til over tretti språk og solgt i over femten millioner eksemplarer. Hun har vunnet mange intenasjonale priser, deriblant CWA Gold Dagger for årets beste kriminalroman og Los Angeles Times' pris for årets bok. I 2009 innlemmet ITV3 henne i Krimthrillerprisenes Æresgalleri, hun mottok CWA Cartier Diamond Dagger i 2010 og fikk Lambda Literary Foundation Pioneer Award i 2011. I 2016 mottok Val prisen Outstanding Contribution to Crime Fiction under Theakstons Old Peculier Crime Writing Festival, og hun ble valgt til Fellow i Royal Society of Literature. I 2017 fikk hun DIVA Literary Prize for Crime. Hun skriver på heltid og deler sin tid mellom Cheshire og Edinburgh.