Monsterbølger (Innbundet)

Forfatter:

Åshild Irgens (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 40
Illustratør: Irgens, Åshild
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202453534
Kategori: Bildebøker
Alder: 4 - 9
Omtale Monsterbølger

Det er sent på kvelden, langt over leggetid. Men Janna skal få være med de voksne på fisketur. Havet syder av makrell, og det betyr masse fisk på kroken. Men når de dra hjemover, har det blåst opp, og bølgene er store, grå og farlige. Da hører Janna noen som roper. «Hjelp» hører hun. Så ser hun noe gult i vannet. Et glimt av gult, og så er det borte. Noen er i vannet – og noen trenger hjelp!

Monsterbølger er en spennende bildebok om å være på sjøen – og om å være stor selv om man er liten. Den idylliske fisketuren blir plutselig en farefull redningsaksjon, og med ord og bilder formidler forfatter og illustratør at havet er lunefullt.

Monsterbølger er et vellykket samarbeid mellom Ingvild Bjerkeland og illustratør Åshild Irgens. Bjerkelands tekst er nær og kraftfull, Irgens' bilder er vakre, sjøgrønne og levende.

Til toppen

Anmeldelser Monsterbølger

" [...] en godt komponert historie. [...] en finstemt nøkternhet og en voksen fortellerstemme, som gjør at den virker troverdig og medrivende. [...] en nostalgisk sommerhistorie. [...] "

Gunhild Eia Ryvarden, Numer 3/2015

Til toppen

Om forfatter

Ingvild Bjerkeland er født i 1981 i Haugesund. Da hun var atten flyttet hun til Taunton, England – det samme området hvor handlingen i Oscar Blue går under utspiller seg. Hun har også bodd i Stavanger og Oslo, og vært student ved Forfatterstudiet i Bø i 2001–2002.

I 2002 debuterte hun i Signaler med en kort prosatekst. Nå bor hun i Lillehammer hvor hun er doktorgradsstipendiat og høgskolelektor i filmvitenskap ved Høgskolen i Innlandet.
Hennes første bok var Ungdomsromanen Oscar Blue går under.
Pøbler i pels og pyjamas
er hennes første bildebok (illustrert av Jens Kristensen)