Momo, eller kampen om tiden - Cappelen Damms Gull (Innbundet)

Serie: Cappelen Damms gull 

Forfatter:

, Erik Johs. Krogstad (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Momo, oder Die seltsame Geschichte von den Zeit-Dieben und von dem Kind, das den Menschen die gestoh
Oversatt av: Krogstad, Erik Johs.
Serie:
ISBN/EAN: 9788202333812
Alder: 7 - 99
Omtale Momo, eller kampen om tiden - Cappelen Damms Gull
Momo er heltinnen i denne historien. Hun er en liten, fattig pike som har mange gode venner og eventyrlige hjelpere – som Beppo Gatefeier og Gigi Fremmedfører. Men i bakgrunnen lurer noen grå herrer med skumle planer. De vil stjele menneskenes store skatt: tiden.

Momo – eller kampen om tiden er et eventyr om mennesker som ikke lenger tar seg tid til å være snille med hverandre. Kan Momo hjelpe menneskene med å ta tiden tilbake?

Til toppen

Flere bøker av Michael Ende:

Om forfatter

Michael Ende (1929-1995) var en tysk forfatter, mest kjent for bøkene Momo, eller Kampen om tiden og Den uendelige historie. Ende var sønn av kunstmaleren Edgar Ende. Han vokste opp i München blandt malere, billedhuggere og forfattere, og bodde lenge i Roma. I 1960-61 utkom den første eventyrboken hans; Jim Knapp og Lukas Lokomotivfører, som fikk Deutcher Jugendbuchpreis og H.C. Andersenprisen. I 1974 kom Momo - eller kampen om tiden. Høsten 1979 kom Den uendelige historie.
Han uttalte selv at han ikke skrev bøkene sine for en bestemt målgruppe. Michael Ende mottok over 40 litterære priser for sitt forfatterskap.

Bøker i serien