Moderne naturhager (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202349318
Kategori: Hus og hage
Omtale Moderne naturhager
Den moderne naturhagen er en glede for øye og sinn. Den er sjarmerende ustriglet, inviterer til rekreasjon og utfoldelse, er lettstelt og klarer seg selv det meste av tiden! Men i naturnære områder må plantevalg og materialbruk føye seg uanstrengt etter omgivelsene, påpeker forfatteren, enten det er hus eller hytte på fjellet, ved sjøen eller i skogen. For kolonihagens landlige idyll kan løsningene være mer løsslupne.
Det gjelder å velge planter som er tilpasset klimaet, som tåler vind, kulde, sol, snø, salt eller kalk, men også å velge materialer som står i stil med miljøet, som stein/skifer, tre, singel, potter, tønner og krukker. Og det er viktig å ha et åpent blikk for eiendommens muligheter når man anlegger stier og sittegrupper, plasserer belysning, utekjøkken eller bålfat.
Yvonne Dengin veileder kyndig og inspirerende om hvordan du kan skape din egen oase, samtidig som du tar hensyn til omgivelsene. Boken er smekkfull av tips og inneholder også en fyldig planteliste for de ulike landskapstypene. Drømmehagen som er solid plantet i norsk virkelighet, er innenfor rekkevidde!

Til toppen

Flere bøker av Yvonne Dengin: