Mister Pip (Heftet)

Serie: Verden leser 

Forfatter:

Tore Aurstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Mister Pip
Oversatt av: Aurstad, Tore
Serie:
ISBN/EAN: 9788202312862
Omtale Mister Pip
På en mineralrik tropisk øy ved navn Bougainville, i Papa Ny Guinea, tidlig på nittitallet, raser borgerkrigen. Opprørerne har tatt til våpnene, og soldatene flyr inn fra nærliggende Port Moresby i helikopter for å gjenetablere Ny Guineas suverenitet over øya. Alle de hvite har flyktet bortsett fra en mann: den eksentriske Mr. Watts, en ny zealander som er utsatt for mye nysgjerrighet og hån og gift med en lokal kvinne. Han tilbyr seg å erstatte læreren som har reist, og åpne landsbyskolen på nytt; allerede på andre skoledag begynner han å lese høyt fra Great Expectations.

Matilda og vennene lever seg inn i historien om foreldreløse Pip i London. En by snart mer virkelig enn deres krigsherjede landskap. Fantasi er frigjørende, men farlig. Når opprørssoldatene kommer, er de svært opptatt av å finne denne Mister Pip alle snakker om ...

Mister Pip begeistret kritikerne med sitt vakre språk, troverdige karakterer, og en dypt menneskelig utforskning av litteraturens kraft. Romanen er en tidløs og uforglemmelig historie om å fortelle for å overleve, et glitrende stykke skrivekunst som fester seg i hjerne og vil huskes lenge etter at siste side er lest.

Vinner av Commonwealth Writers' Overall Prize for beste bok. Nominert til Booker-prisen.

Les mer om boken her.

"Brutalt nydelig roman som fortjener klassikerstatus".
Cathrine Krøger, Dagbladet

«En sterkt oppbyggelig fabel dette, skrevet i et stramt, dirrende og følsomt språk».
Sindre Hovdenakk, VG

”Mister Pip er et dypt gripende og imponerende verk, som kan innta sin plass ved siden av de oppvekstromanens klassikere.”
Times Literary Supplement

«Velformet hyllest til fantasien og fortellingen som livgivende styrkedrikk».
Svein Johs Ottesen, Aftenposten

Til toppen

Bøker i serien