Mistenkelige utlendinger (Heftet)

Minoriteter i norsk presse gjennom hundre år

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 220
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276347500
Kategori: Journalistikk og mediefag
Fag: Journalistikk, Mediefag
Nivå: Akademisk
Omtale Mistenkelige utlendinger
Mistenkelige utlendinger er den første systematiske gjennomgangen av norske avisers minoritetsdekning gjennom hundre år. Elisabeth Eide og Anne Hege Simonsen har studert sju norske avisers dekning av samer, rom/romani, jøder og innvandrer/flyktninggrupper, samt andre lands minoriteter (afroamerikanere, indianere og inuitter).

Forfatterne viser hvordan oppfatninger om “de andre” har endret seg i tidsrommet 1902–2002. Boka gir også et innblikk i hvordan journalistiske konvensjoner «låser» minoritetene i trange kategorier definert av majoritetssamfunnet. Samtidig er pressen en viktig debattarena som kan flytte etniske grensesteiner.

Til toppen

Om forfatter
Elisabeth Eide er forfatter, journalist og medieforsker, ansatt på Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun har gitt ut en rekke fagbøker, fem romaner og har bidratt til en rekke antologier og tidsskrifter.
Anne Hege Simonsen (f. 1965) er førsteamanuensis ved Institutt for journalistikk og mediefag, Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun er ph.d. fra Universitetet i Bergen i 2015 med en avhandling om nyhetsfotografier fra 22. juli. Hun har bakgrunn som journalist, redaktør av ukeavisa Ny Tid (1998-2000), forsker og faglitterær forfatter.