Mirakelet i nord (Innbundet)

Da Bodø/Glimt tok gull og vant hjerter over hele verden

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202714772
Omtale Mirakelet i nord

Miraklet i nord er historien om Bodø/Glimt, en klubb trygt plassert høyt i nord, med vinter og vakker natur, som uten rike onkler eller en økonomi som kan sammenlignes med de største begeistret og sjokkert en hel fotballverden.

Etter en sesong uten sidestykke slo Bodø/Glimt i 2020 så godt som alle rekordene i norsk fotball. Den lille familieklubben vant flere kamper, tok mer poeng, og scoret flere mål enn noe annet lag i norsk toppfotballs historie.

Hvordan var det i det hele tatt mulig? Hvordan kunne et lag med slike forutsetninger konkurrere med de aller beste. Ikke bare i Norge men i utlandet? Hvordan kan en samling av lokale spillere og vrakgods fra andre klubber bli til et dominant lag som knuser og kjører over alt på sin vei? Hva er driverne og de viktigste faktorene bak laget som har skrevet seg inn med gullskrift i norsk fotballhistorie? Og hva kan andre, i idrettens verden og kanskje også utenfor, lære av dette eventyret? I Mirakelet i Nord får vi svaret av klubbens sportssjef Aasmund Bjørkan.

Til toppen