Mindfulnessbasert kognitiv terapi (Heftet)

kursledermanual

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 64
Forlag: Arneberg Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282200622
Kategori: Helse og Sjel, Kropp, Sinn
Omtale Mindfulnessbasert kognitiv terapi
Det er mye vi gjerne skulle vært foruten og mye vi gjerne skulle kunne forhindre i fremtiden. Denne grublingen over hvordan ting burde eller skulle vært, bekymringen over en usikker fremtid og forsøk på kontroll fører oss ofte til en mer engstelig, nedstemt og fortvilet tilstand enn glede.

Den brutale sannhet er at livet består av uforutsette, ubehagelige og urettferdige hendelser som vi ikke kan kontrollere eller unngå. Det vi imidlertid kan gjøre noe med, er hvordan vi forholder oss til det som skjer og hvordan det skal prege oss og påvirke våre liv. Det er mulig å reise seg og snu en negativ spiral, selv om det du opplever kjennes ut som langt mer enn du makter å håndtere.

Det første steget er å erkjenne at deler av livet er som det er, uten å forsøke å endre det. Det andre steget er å trene på hvordan du kan være din beste venn gjennom det som er og møte det med omsorg for deg selv. Du har denne evnen, du trenger ikke noe mer eller noe annet . du er nok.

Til toppen

Flere bøker av Rebekka Egeland og Signe-Lene Kvarstein:

Om forfatter

Rebekka Egeland er utdannet klinisk psykolog (cand.psychol.) og jobber i dag som leder i Falck Healthcare Norge. Her arbeides det med å fremme god fysisk- og psykisk helse i befolkningen gjennom lett tilgjengelige og tverrfaglige tilbud for å redusere sykefravær og tidlig uføre.

Hun har videreutdannelse i Mindfulness fra USA og tar for tiden en 5-årig spesialistutdanning i organisasjonspsykologi. Hun har bakgrunn som gruppetreningsinstruktør ved Sats Elixia. I 2008 skrev hun bestselgeren «Mindfulness i hverdagen» som har solgt over 40.000 solgte eksemplarer. Hun har også gitt ut kursledermanualen- og arbeidsheftet «Mindfulness-basert kognitiv terapi» (2012) og er medforfatter av boken «24-timers livsstil – sunn, sterk og frisk» (2015) som er basert på Helsedirektoratets anbefalinger for fysisk aktivitet og kosthold.

Hun er opptatt av å formidle psykologisk kunnskap, normalisere psykiske lidelser og fjerne tabuer, og har over flere år holdt en rekke kurs og foredrag for både helsepersonell og bedrifter i offentlig- og privat sektor.