Min krig med Putin (Heftet)

Forfatter:

Eivind Lilleskjæret (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 367
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: Red Notice
Oversatt av: Lilleskjæret, Eivind
ISBN/EAN: 9788280877581
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Min krig med Putin

Slik ble Bill Browder Putins største fiende

«Jeg må anta at det er en stor sjanse for at Putin eller andre i hans regime en dag vil få meg drept. Som alle andre, har jeg ikke noe ønske om å dø, og jeg har ingen intensjoner om å la dem drepe meg. Jeg kan ikke nevne alle sikkerhetstiltakene jeg har innført, men jeg kan nevne ett: denne boken.»

I denne drivende dokumentaren avslører finansmannen Bill Browder sin farlige tokt for å bekjempe korrupsjon i Putins Russland, og belyser mordet på sin unge skatteadvokat, Sergej Magnitskij. Han var en del av teamet som beviste at korrupte russiske embetsmenn hadde forsynt seg av skattepengene Browders selskap hadde innbetalt, men ble beskyldt for å ha unndratt. Da Magnitskij ble fengslet og torturert til døde, gikk Bill Browder fra å være kapitalist til å bli menneskerettsaktivist.

Browder er mannen bak den amerikanske Magnitsky Act, som nekter russere som er mistenkt for brudd på menneskerettighetene adgang til USA. Dette er en sterk og personlig beretning om et spennende, og brennaktuelt tema.

Til toppen

Andre utgaver

Min krig med Putin
Bokmål Innbundet 2015
Min krig med Putin
Bokmål Ebok 2015
Anmeldelser Min krig med Putin

«... engasjerende og velskrevet – og spennende som den beste krim.»

 
Gjengangeren

«... en utrolig beretning.»

 
Fædrelandsvennen

«Min krig med Putin er både en selvbiografi og en historisk dokumentar. Mest av alt er den en thriller, så skremmende og medrivende at du ikke tror det er sant.»

 
Bergens Tidende

«... en fengslende beretning om Browders reise gjennom den tidlige russiske kapitalismen ... Begynner som en dannelsesroman og ender som en gresk tragedie ... 'russiske historier har aldri en lykkelig slutt', forteller Magnitskij Browder ... Kanskje ikke, men de har inspirerende slutt.»

Washington Post

«Vanskelig å legge fra seg ... Min krig med Putin er dels en John Grisham-aktig thriller, dels business- og politiske memoarer.»

New York Times

Til toppen

Om forfatter
Bill Browder er grunnlegger av og direktør for Hermitage Capital Management, som var det største utenlandske investorselskapet i Russland frem til 2005. Da ble Browder nektet adgang til landet, etter å ha avslørt korrupsjon. Siden 2009, da Browders advokat, Sergei Magnitsky, ble drept mens han var i forvaring hos det russiske politiet, har han ledet en global kampanje for å avsløre korrupsjon og brudd på menneskerettigheter. Som en konsekvens av dette ble «Sergei Magnitsky Rule of Law Accountability Act» innført i USA i 2012, og Browder jobber med å få loven godkjent i Europa.