Middlesex av Jeffrey Eugenides (Ebok)

Middlesex

Jeffrey Eugenides, 2012, Ebok, Bokmål, EPUB
Dag Heyerdahl Larsen (Oversetter)
218,–
Veil. pris249,–Du sparer31,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

Jeffrey Eugenides vant Pulitzerprisen for skjønnlitteratur 2003 med denne formidable romanen om kjønn, skjebne og lidenskapens dype og kaotiske kraft.

I 1922 ankommer Desdemona og Lefty Detroit. De er vaksinert og avluset på Ellis Island og er klare til å starte et nytt liv som mann og kone. De har flyktet fra Smyrna der tyrkerne bokstavelig talt drev den greske befolkningen på sjøen med sine grusomme nedslaktninger. Med en mørk hemmelighet i bagasjen møter de den nye verden.

Trettiåtte år senere kommer Calliope til verden. Som tredje generasjon i denne høyrøstede og dramatiske gresk-amerikanske familien forsøker hun å bli den mest amerikanske jenta i klassen. Men det er noe som ikke stemmer med Callie. Hun vokser opp uten å utvikle seg som jenter flest, og da hun forelsker seg i en kjederøykende klassevenninne med sans for teater, styrker det henne i troen på at hun ikke er som andre jenter.

Middlesex er en odyssé som tar oss fra slutten på det ottomanske riket til Detroits forbudstid, fra raseopptøyer til småborgerlig forstadliv, fra silkeproduksjon til fast food. En fargerik familesaga som spenner over en tre generasjoner og en usedvanlig ubehagelig pubertet. Jeffrey Eugenides vant Pulitzerprisen for skjønnlitteratur med denne formidable romanen om kjønn, skjebne og lidenskapens dype og kaotiske kraft.

PULITZER-PRISEN FOR SKJØNNLITTERATUR 2003

Jeffrey Eugenides ble født i Detroit, Michigan i 1960. Han er tredje sønn av en amerikanskfødt far hvis greske foreldre emigrerte fra Lilleasia, og en amerikansk mor med angloirske aner. Eugenides tok sin eksamen ved Brown universitet og fikk sin M.A. i engelsk og skrivekunst fra Stanford universitet i 1986. To år seinere, i 1988, utgav han sin første novelle.

Eugenides første roman Jomfrudød utkom i 1993 (på norsk i 1994). Filmen basert på boka kom i Sofia Coppola's regi i 2000 og ble en stor suksess på kino. Eugenides har fått sine noveller på trykk i en rekke anerkjente magasiner, og han har mottatt en rekke priser og stipender. Han bor i Berlin med sin kone og deres datter.

Anmeldelser"...en stor bok, en overveldende og rik opplevelse, en kjemperoman..."
Yngvar Ustvedt, VG

"...boken er til tider meget underholdende, og språket er forseggjort inntil perfeksjon."
Terje Stemland, Aftenposten
Les hele anmeldelsen her

"...i et intenst og lavmælt språk går den tett inn på noe av det fineste og såreste som kan skje i et menneskeliv når ungdomstida begynner."
Tom Egil Hverven, NRK P2
Les hele anmeldelsen her

"Romanen strutter av poesi og fortellerglede. Eugenides makter også å samle hele dette bugnende tekstlige universet til en stor, harmonisk, velkomponert helhet. Det er imponerende og medrivende."
Tiril Broch Aakre, Dagbladet
Les hele anmeldelsen her

"...gleden ved å lese en roman der hver eneste detalj, hver setning, er gjennomtenkt og polert for maksimal glans. Samtidig har plotet et driv som gjør at man dras mellom lysten til å sutte lenge på hver enkelt godsak forfatteren slenger til oss og trangen til å hive i seg hele godteposen på en gang."
Ane Farsethås, Dagens Nærlingsliv

"...gjør "Middlesex" delirisk amerikansk; romanens skytshelgen er Walt Whitman og den har noe av poetens rufsete stil til å komplimentere dens frodighet. Men mest av alt er den et stort stykke nysgjerrighet, oppfinnsomhet og kjærlighet."
Laura Miller, The New York Times Book Review

"Jeffrey Eugenides er et stort talent med et stort hjerte og MIDDLESEX er en underlig, vidunderlig roman som vil slå beina vekk under deg.
Jonathan Franzen, forfatter av Korrigeringer

"Ikke bare har han fulgt opp sin bråmodne debut med en bredere og mer ambisiøs bok, men han har også gitt oss et dypt rørende portrett av en families omskiftelige liv i det tyvende århundredets Amerika."
Michiko Kakutani, New York Times