Mia, og Mons - Hjelp vi har fått lus! (Innbundet)

Forfatter:

Solveig Lid Ball (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 40
Illustratør: Ball, Solveig Lid
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202358303
Kategori: Bildebøker
Alder: 4 - 8
Omtale Mia, og Mons - Hjelp vi har fått lus!

Den fjerde boka i serien om Mia og Mons. De gleder seg til å gå på kino med farmor. Men oppdager at de har lus og er redd for at kinobesøket går i vasken. Farmor kjøper lusekur og finner frem store luer og glade og fornøyde går de på kino. Men det går ikke helt slik de har tenkt.

Aktuelt tema, humor og mye gjenkjennelighet

Til toppen

Flere bøker av Camilla Unger:

Anmeldelser Mia, og Mons - Hjelp vi har fått lus!

Lusesesong

"Med sjarm og humor blir lus i håret nesten noe barna ønsker seg. [...] Boka treffer rett i målgruppen; illustrasjonene er talende og morsomme, og lus blir avmystifisert. Etter å ha lest boka gjentatte ganger, spør min 3-åring håpefullt: Når kan jeg få lus? Bok med potensial til å bli en luseklassiker!"

 
Hege Fosser Pedersen, Foreldre & Barn

Årets beste barnebøker

"Med sjarm og humor blir lus i håret nesten noe barna ønsker seg. (...) Boka treffer rett i målgruppa. Illustrasjonene er talende og morsomme og lus blir avmystifisert. Etter å ha lest boka gjentatte ganger spør min 3-åring: Når kan jeg få lus. Bok med potensial til å bli en luseklassiker."

Hege K. Fosser Pedersen, Foreldre & Barn

"Camilla Unger har nå skrevet sin fjerde bok om Mia og Mons. Denne gangen er det et svært aktuelt tema, nemlig lusa. [...] Noen synes fortsatt at dette er litt flaut. Derfor er det godt at denne fortellingen både forklarer, samtidig som den er morsom. [...] Solveig Lid Ball har ikke bare fargerike tegninger. Det er dramatikk og bevegelse i alle scener. Her er det rom for gjenkjennelse og små ekstra følelser utover historien. Dette er ei bok som vil passe ekstra godt for barn i alderen fire til seks år. Men her er det mange som vil kjenne seg igjen, så det kan sikkert være morsom lesning for barn i alle aldre. Ja, den er så livaktig at det er nesten så en begynner å klø når en leser."

Tone Langseth Luth , Oppland Arbeiderblad

Til toppen

Om forfatter

Camilla Unger (1964–) Hun er gift, har to barn og bodd i Norge siden 1992. Bakgrunn: litt.vitenskap hovedfag og bred arbeidserfaring, bl.a. som salgssjef for skjønn- og faktalitteratur i Aschehoug og seksjonsleder i Tanum bokhandel.