Mester, vokter, løgner, venn (Heftet)

Forfatter:

Inge Ulrik Gundersen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 412
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: Mästare, väktare, lögnare, vän
Oversatt av: Gundersen, Inge Ulrik
ISBN/EAN: 9788280876928
Kategori: Krim
Omtale Mester, vokter, løgner, venn

Det lille tettstedet Bruket, juni 2014: Håpet om en fredelig sankthansfeiring brister når en eldre mann blir funnet skutt i sitt eget hjem. Etterforskningen får forsterkning når Leo Junker kommer fra Stockholm og utgir seg for å være fra Rikskrim. Kriminalbetjent Tove Waltersson, som nylig har kommet tilbake fra en lengre sykemelding, stoler ikke på ham.

Bruket er et underlig sted som skjuler flere hemmeligheter enn man først tror. Samtidig som en hendelse avløser en annen, kommer sannheten om et grovt lovbrudd for dagen.

Stockholm, 1984: To politimenn ser sin store sjanse under en etterforskning, men en ung journalist er fast bestemt på å avsløre hemmeligheten deres. De møtes en kald natt i november, og etter det er det ingen vei tilbake.

Mester, vokter, løgner, venn er den tredje og frittstående boken om Leo Junker, og et storslått krimdrama om kjærlighet, vennskap, svik og skyld.

Til toppen

Andre utgaver

Mester, vokter, løgner, venn
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Anmeldelser Mester, vokter, løgner, venn

«En både gåtefull, litt krevende men samtidig veldig spennende og velskrevet historie. Carlssons stilsikre fortellerstemme og usjenerte flørt med sjangeren er, akkurat som i tidligere bøker, svært imponerende.»

Maria Neij, Östgöta Correspondenten

«[Carlsson] har en doktorgrad i kriminologi og er en briljant stilist. Ikke merkelig at denne historien om svik og dobbel lojalitet hever seg over det meste i sjangeren.»

Ingalill Mosander, Aftonbladet (Sverige)

Til toppen

Om forfatter

Christoffer Carlsson (f. 1986) har doktograd i kriminologi og er tilknyttet Universitetet i Stockholm. Høsten 2013 vant han Svenska Deckarakademins pris for å ha skrevet årets beste svenske kriminalroman, Den usynlige mannen fra Salem, som kom på norsk i 2015. Han ble også nominert til den prestisjetunge, skandinaviske krimprisen Glassnøkkelen i 2014. Den andre boken i serien om Leo Junker, Den fallende detektiven, kom på norsk i 2016.