Menneskejakten (Ebok)

USAs krig mot Osama bin Laden - fra 11/9 til Abbottabad

Forfatter:

Poul Henrik Poulsson (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2012
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.14 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Manhunt: From 9/11 to Abbottabad - the Ten-Year Search for Osama bin Laden
Oversatt av: Poulsson, Poul Henrik
ISBN/EAN: 9788202397043
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Menneskejakten
For snart ett år siden endte den største menneskejakten i moderne historie. Barack Obama kunne gå på talerstolen i Det hvite hus og kunngjøre at Osama bin Laden var tatt av dage.
Samtidig, i en leilighet i Washington, satt CNN-journalisten Peter Bergen og visste at han hadde en bok han måtte skrive. I 1997 var han den første og eneste vestlige journalisten som fikk intervjue bin Laden i hulekomplekset i Torabora-fjellene. Etter at flyene traff tvillingtårnene den 11. september hadde han tenkt at det bare var et spørsmål om tid. Før eller siden måtte jakten avsluttes, og da skulle hele historien fortelles.
I «Menneskejakten» går han grundig til verks. Boken gir et unikt innblikk i bevegelsene til dette århundrets mest ettersøkte mann, men går også dypt inn i kulissene på den andre siden av terrorkrigen. Bergen tilbyr den mest komplette gjennomgangen av den ti år lange jakten som førte amerikanske spesialstyrker frem til det anonyme huset på den pakistanske landsbygda. Resultatet er blitt en thriller av en dokumentarbok.

Til toppen

Vanskelig å legge fra seg
Per Randers Haukaas, Bergensavisen

Andre utgaver

Om forfatter
Peter Bergen (f. 1962) gjennomførte i 1997 det første vestlige TV-intervjuet med Osama bin Laden, der han erklærte krig mot vår kultur. Bergen er i dag tilknyttet CNN og New America Foundation, samt en rekke amerikanske universiteter. Han har tidligere gitt ut Osama bin Laden-biografien Hellig krig (2002).