Menneskehetens historie (Innbundet)

Hvor rikdom og ulikhet kommer fra

Forfatter:

Lene Stokseth (Oversetter)

«Enestående I omfang og ambisjon. Alle lesere vil lære noe…» Washington Post

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Journey of Humanity
Oversatt av: Stokseth, Lene
ISBN/EAN: 9788202747626
Kategori: Historie og Samfunn og debatt
Omtale Menneskehetens historie

Gjennom et historisk sveip fra menneskehetens opprinnelse og frem til i dag gir den verdenskjente økonomen Oded Galor svar på to av menneskehetens store mysterier.

Hvorfor er mennesket den eneste arten som har unnsluppet fattigdomsfellen, slik at vi kan nyte en levestandard som overgår alle andre? Og hvorfor har vi utviklet oss så ulikt rundt omkring i verden, noe som har resultert i de store forskjellene mellom nasjoner i dag? Galor forklarer hvordan teknologi, befolkningsstørrelse og tilpasning førte til en «faseomdanning» for bare to hundre år siden. Men ved å spore den samme utviklingen tilbake i tid og skrelle bort lagene av påvirkning – kolonialisme, politiske institusjoner, samfunnsstruktur og kultur – kommer han også frem til en forklaring på ulikhetens årsaker.

Nå som vi står overfor en økologisk krise over hele kloden, er Menneskehetens historie en bok som gir både håpefull og dyptgripende innsikt: likestilling, investering i utdanning og balansering av mangfold med sosial samhørighet er ikke bare nøklene til vår arts trivsel, men til dens overlevelse.

.

Til toppen

Andre utgaver

Om forfatter

Oded Galor er Herbert H. Goldberger-professor i økonomi ved Brown University og grunnleggeren av «Unified Growth Theory» som søker å avdekke de grunnleggende årsakene til utvikling, velstand og ulikhet gjennom menneskehetens historie. Han har delt funnene fra forskningen på dette feltet i prestisjefylte forelesninger rundt om i verden, og har kokt ned funnene sine i Menneskehetens historie, som er utgitt på tjueåtte språk.