Mellom attentatene (Heftet)

Forfatter:

Hege Mehren (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Between the Assassinations
Oversatt av: Mehren, Hege
ISBN/EAN: 9788202332433
Omtale Mellom attentatene

Det dreier seg om Kittur, en liten indisk by sør for Goa og nord for Calicut. Gjennom mylderet av stemmer som utgjør byens innbyggere får det indiske samfunnet liv og sjel. Mellom attentatene er en uforglemmelig vandring gjennom en en smeltedigel av en by.

Fra en middelaldrende kommunist til en islamsk terrorist, fra barna til en tamilsk bygningsarbeider til en overbeskyttet og privilegert skolegutt, fra en idealistisk journalist til en brahminsk hushjelp, her møter vi essensen av India i åttiårene. Alt foregår i årene mellom attentatet på Indira Ghandi og sønnen Rajiv. Vi blir kjent med hinduer, kristne og muslimer, høy- og lavkaste, rike og fattige. Med bitende skarpe observasjoner, svart humor og dyp menneskeforståelse tegner Aravind Adiga også med denne fortellingen et bilde av et land preget av steile motsetninger og stor toleranse.

Til toppen

Om forfatter
ARAVIND ADIGA ble født i Madras i 1974, og har siden den gang bodd i India, Australia, USA og Storbritannia. Han bor for tiden i Mumbai. For debutromanen Hvit tiger ble Adiga tildelt den ærefulle Man Booker-prisen i 2008. Samme år kom boken ut på norsk. I 2010 kom Mellom attentatene, en fortelling om en by og menneskene den rommer, og i 2012 Sistemann i tårnet, om byfornyelse og en hensynsløs bolighai, som drømmer om å skape et nytt Shanghai i Mumbai.