Medea og hennes barn (Heftet)

Forfatter:

Marit Bjerkeng (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Medea i jejo deti
Oversatt av: Bjerkeng, Marit
ISBN/EAN: 9788202666514
Kategori: Romaner
Omtale Medea og hennes barn

Medea Sinopli Mendez er en ikonisk skikkelse i landsbyen sin, den siste fullblods grekeren i en familie som har levd på Krim-kysten i århundrer. Medea har ingen egne barn, men slektninger i hopetall som tilbringer sommeren hos henne hvert eneste år. Denne sommeren på syttitallet kommer heftige kjærlighetshistorier og intriger til overflaten, samtidig som Medea nøster opp hendelser i sitt eget liv.

Gjennom Medea og de andre familiemedlemmene får vi innblikk i politiske omveltninger, krig og vanlige folks liv i hele Sovjet-området – fra forrige århundreskifte og fram til i dag. Familiens dramatiske historie reiser tidløse spørsmål om kjærlighet, død, tillit og svik.

Ljudmila Ulitskaja (f. 1943) har siden debuten i 1992 vært regnet som en av Russlands viktigste forfattere, og skriver i den realistiske tradisjonen etter 1800-tallets store romanforfattere. Medea og hennes barn kom opprinnelig ut i 1996, og er et av hennes hovedverker.

Til toppen

Andre utgaver

Medea og hennes barn
Bokmål Ebok 2020
Om forfatter

Ljudmila Ulitskaja (f. 1943) er en av Russlands mest populære samtidsforfattere, og nevnes ofte som en kandidat til Nobelprisen i litteratur. Siden debuten i 1992 har hun utgitt et titall romaner og flere samlinger noveller og skuespill.