med vinterstemme (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 80
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202286040
Kategori: Lyrikk
Omtale med vinterstemme
I sin andre diktsamling beveger forfatteren seg mye i det samme landskapet som i debuten, med dikt om fravær og nærvær, avstand og nærhet, både i tid og rom, mot et bakteppe av snø. Men dette er også kjærlighetsdikt som kan leses med stort utbytte av alle som har lengtet og alle som har blitt lengtet etter.

Til toppen

Anmeldelser av med vinterstemme
... på sitt beste skriver Kristian S. Hæggernes sensitivt, innsiktsfullt og medrivende.Mariann Enge, Aftenposten

Språklig energi

Med dikt preget av klar lekenhet har Hæggernes skrevet en diktsamling som byr på snurrige litterære erfaringer.Sindre Ekreheim, Bergens Tidende
Hæggernes' andre diktsamling er rik på originale bilder, ikke ulik hans første. [...] Forlaget skriver i omtalen at diktene også kan leses som kjærlighetsdikt, og i den sammenhengen er de noe av det beste jeg har lest.Tarald Stein, Nordlys

Til toppen

Om forfatter

Kristian S. Hæggernes er født i Bergen i 1972. Begynte å skrive da han gikk på U.Pihl videregående skole, deretter på Skrivekunstakademiet. Har en del forsøksvise studier (psykologi, lærerhøgskole) og siviltjeneste, og diverse andre kurs ved Skrivekunstakademiet. Han debuterte med diktsamlingen Tyngde av fallende skygge i 2004.

Kristian S. Hæggernes er også representert i antologien Stemmer i et hus (1993, Aschehoug), og i samtlige nummer av fanzinen Bleep, og har også publisert dikt på jung.no. I tillegg har han samlet tekster fra diverse egne manus i et lite hefte kalt Süt som har kommet ut i svært begrenset hjemmeprodusert opplag ca månedlig siden 1997. Han skriver innenfor det meste som finnes av genre. Poesi er den genren som ligger ham nærmest.