Matte på liv og død (Innbundet)

7 matematiske prinsipper som påvirker livet vårt

Forfatter:

Lene Stokseth (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Maths of Life and Death
Oversatt av: Stokseth, Lene
ISBN/EAN: 9788202608675
Kategori: Populærvitenskap
Omtale Matte på liv og død

Matematikk er historien om verden rundt oss, og kunnskapen den gir oss kan være forskjellen mellom suksess og katastrofe, liv og død.

Vi holder på med matematikk hele tiden, fra måten vi kommuniserer med hverandre til måten vi reiser på, fra hvordan vi jobber til hvordan vi slapper av. Mange av oss er klar over dette. Men få av oss setter virkelig pris på matematikkens fulle kraft – at den i stor grad påvirker oss ikke bare på kontoret og hjemme, men også i rettssaler og på sykehus.

I denne øyeåpnende og ekstraordinære boken utforsker Yates de sanne historiene om hendelser der bruken - eller feil bruk - av matematikk har spilt en kritisk rolle: pasienter med genfeil og gründere som er slått konkurs på grunn av feil algoritmer; uskyldige ofre for misbruk av loven og ofrene for programvarefeil. Vi følger historier om investorer som har mistet formuer og foreldre som har mistet barn, alt sammen på grunn av matematiske misforståelser. Underveis utstyrer Yates oss med enkle matematiske regler og verktøy som kan hjelpe oss å ta bedre beslutninger i vårt stadig mer kvantitative samfunn. Du vil oppdage hvorfor det alltid er fornuftig å stille spørsmål ved en statistikk, at det ofte er viktig å be om en second opinion og noen ganger overraskende nyttig å holde seg til 37% regelen ...

Til toppen

Andre utgaver

Matte på liv og død
Bokmål Ebok 2022
Anmeldelser Matte på liv og død

Sju matematiske prinsipper som påvirker livene våre

«Boken er meget interessant, og også for dem som har liten matematisk bakgrunn vil den utvilsomt være veldig godt lesbar. Den tar oss med på spennende reiser som viser hva matematikk faktisk er. … Yates er en dyktig historieforteller. .. Selv om mange i utgangspunktet tenker/ tror at de ikke liker matematikk, er jeg ganske sikker på at innholdet i denne boken vil endre det for de aller fleste.»

Geir Martinussen, Utdanningsnytt.no

Til toppen

Om forfatter

Kit Yates (f. 1985) er en britisk akademiker og forfatter av populærvitenskapelige bøker. Yates er seniorlektor i matematisk biologi ved University of Bath og co-direktør for Center for Mathematical Biology.