Matforgiftning (Heftet)

Smitte gjennom mat og vann

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Matforgiftning
ISBN/EAN: 9788202477882
Kategori: Helse og sosialfag og Fagbøker
Fag: Fagskolen HS, Helsearbeiderfag, Helsefag, Medisin
Nivå: Akademisk
Omtale: Matforgiftning

Matforgiftning - smitte gjennom mat og vann er skrevet for studenter og alle som arbeider innen veterinærmedisin, helsefag, ernæring- og næringsmiddelfag samt næringsmiddelindustrien. Forfatterne gir en oversikt over smittsomme sykdommer som overføres gjennom mat og vann. De beskriver smittestoffene som kan føre til sykdommer, forklarer smitteveier og hvordan sykdom kan forebygges. Noen sentrale temaer i boka er:

  • Hvilke symptomer gir mat- og vannbårne infeksjoner og forgiftninger?
  • Hvordan finner vi smittekildene?
  • Hvordan kan vi avsløre årsakene til at smittestoffene kommer i maten?
  • Hva kan vi gjøre for å hindre uønsket vekst av bakterier og spredning av virus og parasitter?

Matforgiftning - smitte gjennom mat og vann er også nyttig som oppslagsbok for alle som arbeider med helse, ernæringsproblematikk, næringsmidler og veterinærmedisin, og for enhver som vil behandle matvarer hygienisk forsvarlig, eller som har behov for bakgrunnsinformasjon når man selv er rammet av slike sykdommer.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Om forfatter
Per Einar Granum er utdannet cand. real og jobber i dag som prodekan ved VetBio fakultetet på NMBU. Han tok doktorgrad på Universitetet i Oslo i 1982 på en avhandling om enterotoksinet fra Clostridium perfringens, og har siden arbeidet med toksiner som forårsaker matforgiftning. Fra 1993 har Granum arbeidet som professor ved Norges veterinærhøgskole (fra 2014 NMBU, veterinærhøgskolen) med infeksjonslære og mattrygghet som fag. Han har også opprettet Senter for mattrygghet (2007) samme sted og vært leder for senteret fram til 2015.