Matematikktalenter i skolen - hva med dem? (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202420536
Kategori: Matematikk, realfag og teknologi og Fagbøker
Fag: Matematikk, Matematikk, realfag og teknologi
Nivå: Akademisk
Omtale Matematikktalenter i skolen - hva med dem?

Denne boka gir forskningsbasert kunnskap om matematikktalenter og viser hva skolen konkret kan gjøre for talentenes utvikling.

Forfatterne av boka avliver myter om evnerike barn og gir lærere nødvendig kunnskap og verktøy for å kunne veilede og undervise matematikktalenter.

Boka er nyttig for alle som er opptatt av evnerike barn i skolen.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Matematikktalenter i skolen - hva med dem?

Tilbudet til de faglig flinke:

«Hovedbudskapet i boka er elever med spesielle for matematikk behandles dårlig i norsk (og svensk) skole. Forfatternes påstand er at de evnerike elevene overses. Disse elevene representerer en heterogen gruppe, der de fleste trenger ekstra hjelp og støtte. [...] I boka presenteres alternative undervisningsmetoder, problemløsningsoppgaver og andre oppgavetyper. Eksempler på fordypningsstoff er med. La det med en gang være sagt at selv om bokas tittel henspiller på matematikktalentene, så favner den langt videre. Argumenter, opplegg og oppgaver gjelder alle typer elever - og har interesse for alle skolens aktører. [...] I kapittel 4 legger Einar Jahr stor vekt på hva som kreves av lærere som skal undervise i matematikk - og da spesielt for å følge opp de matematikkfaglig sterke elevene. Spesielt vil nok Jahrs bidrag i boka være meget interessant lesing for lærere, lærerstudenter - og foresatte. [...] I tillegg til de nevnte målgruppene bør denne boka også være interessant for skoleinteresserte politikere.»

Geir Martinussen, Utdanning, 20. juni, 2014

Til toppen