Masteroppgaven i lærerutdanninga (Heftet)

Temavalg, forskningsplan, metoder

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 266
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål / Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202592127
Kategori: Grunnskolelærerutdanning , Fagbøker og Utdanningsvitenskap
Fag: Lærerutdanning, Pedagogikk, Spesialpedagogikk
Nivå: Akademisk
Omtale Masteroppgaven i lærerutdanninga

Er du masterstudent i lærerutdanninga eller i andre fagdidaktiske eller pedagogiske fag og skal skrive masteroppgave? Leter du etter en bok som kan hjelpe deg i gang med oppgaveskrivingen? Synes du at metodelitteraturen du har funnet blir for omfattende og komplisert? Da passer kanskje denne boka for deg.

Masteroppgaven i lærerutdanninga er en enkel innføringsbok som er beregnet på deg som er i startfasen. I boka får du grunnleggende innføring i planlegging og skriving av masteroppgaven.

Boka har tre deler. I første del får du råd om temavalg, problemstilling og om selve skriveprosessen. I andre del får du vite mer om ulike design du kan velge, for eksempel casestudier og eksperimentell forskningsdesign. I tredje del presenteres du for ulike metoder som observasjon, intervju og videoanalyse.

Til toppen

Om forfatter
Marit Krogtoft er førstelektor i norsk ved Nord universitet, og for tiden stipendiat. Hun har undervist lærerstudenter i norsk i mange år, og er opptatt av skriving og skriveprosesser. Hun har publisert artikler om ulike tema i tilknytning til lærerutdanning og læring.
Jarle Sjøvoll har svensk doktorgrad (PhD) i læring og er professor emiritus med ulike veilednings- og forskningsoppgaver ved Nord universitet. Undervisning og forskning relatert til fleksibel læring, nettbasert veiledning, pedagogisk entreprenørskap, forskningsmetoder med alternative organisasjonsformer innenfor lærerutdanning som interessefelt.