Marine Le Pen og høyrepopulismen i Europa (Heftet)

Forfatter:

og

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202534714
Kategori: Samfunnsvitenskap , Journalistikk og mediefag , Samfunn og debatt og Fagbøker
Fag: Mediefag, Samfunnsfag
Nivå: Akademisk
Omtale Marine Le Pen og høyrepopulismen i Europa

Marine Le Pen er den mest innflytelsesrike høyrepopulisten i Europa i dag. I denne boken forteller lederen av franske Front National selv hva som formet henne og hvordan hun vil endre Frankrike. Fra å være festglad jusstudent uten interesse for politikk, er hun blitt en eneveldig partileder, en politiker som kastet sin egen far ut av partiet, for selv å få muligheten til å bli president i Frankrike.

Forfatterne Elin Sørsdahl og Alf Ole Ask har i en årrekke dekket europeisk og amerikansk politikk. Siden 2001 har de hatt sitt annet hjem i Frankrike. De har på nært hold sett hvordan velgerne i deres landsby på få år har beveget seg fra venstresiden i fransk politikk til Front National på ytterste høyre fløy.

I boken Marine Le Pen og høyrepopulismen i Europa analyserer forfatterne hvilke krefter som har skapt denne politiske bølgen og hvordan de tradisjonelle partiene har oversett folks engstelse. De viser oss hva som førte til Brexit og hva som løftet Donald Trump inn i Det hvite hus. Og sist, men ikke minst, viser de hvorfor det ikke kan utelukkes at Marine Le Pen en dag kan vinne presidentvalget i Frankrike basert på sin motstand mot innvandring, EU, globalisering og dem hun kaller eliten.

Til toppen

Etter Brexit og valget av Trump gikk det opp for franske politikere og kommentatorer at det meste er mulig, også Madame Le Pen som president.

Flere bøker av Elin Sørsdahl Ask og Alf Ole Ask:

Anmeldelser av Marine Le Pen og høyrepopulismen i Europa
«Marine Le Pen og høyrepopulismen i Europa er en bok som på forbilledlig vis setter høyrepopulismen i Frankrike inn i en større sammenheng.»Hilde Østby, Aftenposten
"Det er ei ambisiøs og høgst interessant bok dei to erfarne utanriksjournalistane har skrive. Boka må kunne seiast å gje eit godt og nyansert bilete av personen Le Pen, partiet Front National og kva som står på spel i det franske presidentvalet."Emil André Erstad, Agenda Magasin

Til toppen

Om forfatter

Elin Sørsdahl (f.1963) har ledet Samfunnsavdelingen i TV2, vært kanalens medarbeider i Brussel og New York og dekket flere presidentvalg i både Frankrike og USA. Hun har også fartstid som nyhetsanker på TV2 Nyhetskanalen.

Alf Ole Ask (f. 1958) har jobbet i en rekke aviser, nå i Aftenpostens utenriksredaksjon. Ask har vært korrespondent for Dagens Næringsliv i Stockholm og Brussel, og for Aftenposten i Brussel og New York. Han har dekket en rekke valg i ulike europeiske land og europeisk politikk over flere år. Han har tidligere utgitt flere bøker.

Intervju

Kan høyrepopulisten Marine Le Pen bli president i Frankrike?
Les intervju med forfatterne på bloggen forlagsliv.no

Til toppen