Maradonas mål (Innbundet)

Serie: Mikke Milnbergan 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202450120
Alder: 10 - 12
Omtale Maradonas mål

Mikke fortviler. Nok en gang er han en middels fotballspiller på Clausenengens småguttelag. Magien fra Maradonas kapteinsbind, som Mikke fant i Napoli og en kort stund gjorde ham til en fantastisk fotballspiller, er borte. Eneste sjanse for at Clausenengen skal kunne slå Nordlandet og Sondre Goma i Norway Cup, er at Mikke, Hansa og Shearer klarer å finne nye effekter som Maradona spilte i.

Magien er borte. Jakten fortsetter, i Maradonas fødeby, Buenos Aires. Game on!

Maradonas mål er andre bok i Stavrums fotballtrilogi. Fotball, feelgood og magi.

Til toppen

Andre utgaver

Maradonas mål
Bokmål Ebok 2014
Maradonas mål
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Arild Stavrum:

Anmeldelser Maradonas mål

Mikkes utrolige reise til Maradona-land

"Arild Stavrum har skrevet en herlig bok om vennskap, fotball, skumle typer, kjærester og superstjerner! […] Også i denne boken er det Diego Maradona som står for mye av magien! Vi som har levd noen år husker godt Maradona og hans fotballmagi. I denne boken viser også forfatteren Arild Stavrum magiske evner. Eller rettere sagt, magiske fortellerevner. […] Her er spenning, action og fotballmagi som overgår selv dine villeste drømmer. Hva er det som er så spesielt med Maradonas mål? Vi vil ikke røpe for mye av handlingen, men lover en herlig historie krydret med magiske glimt fra fotballhistorien!"

 
Trond Hadland, Kickerz 12/2014

Godt dribletokt

"Dette er en bok som sikter seg inn på aldersgruppen 10–12 år. Her står det ingenting mellom linjene. Fortellertempoet er høyt med korte, oversiktlige kapittel. […] Stavrum skriver inn mye humor og varme i fortellingen, om usikkerheten i kjæresteforholdet til Kari, om det nære forholdet til faren. Her kommer de beste kvalitetene til forfatteren Stavrum frem. Og til tross for de litt fleipende fremstillingene har Stavrum noe godt å si om alle som figurerer i boka. […] På snedig vis strør Stavrum om seg med en del herlig fotballhistorie i teksten. Gjennom forholdet mellom Mikke og faren tetter han generasjonskløften mellom de som har vokst opp med Maradona, og de som har vokst opp med Messi. For et barn som nettopp har opplevd sitt første ordentlige fotball-VM, og som kanskje bruker fritida til å spille FIFA og Football Manager, er veien kort inn i denne bokas historie."

 
Endre Ruset, Romsdals Budstikke

Til toppen

Om forfatter
Arild Stavrum (f. 1972) har spilt fotball for bl.a. Molde, Brann, Aberdeen og Besiktas, og vært hovedtrener for Molde. I 2008 debuterte han som forfatter med romanen 31 år på gress.
Høsten 2013 kom hans første barnebok, Maradonas magi, som er første bok i fotballserien om Mikke Milnbergan, en helt grei spiller på Clausenengens G12-lag. Det hanlder om fotball, men også om vennskap, litt forelskelse og noen skikkelig magiske og uforståelige hendelser. De andre titlene i serien er Maradonas mål (2014), Maradonas moral (2015) og Zidanes dans (2020).
Bøker i serien