Mannen fra Nasaret (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2000
Antall sider: 286
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202190798
Kategori: Biografier
Omtale Mannen fra Nasaret

Vi møter her Jesus fra en ny side, i sentrum for en politisk thriller. Forfatteren bretter ut en historie om misforståelser, politisk strategi, begjær, svik og fanatisme, som endte med korsfestelsen.

Vi kjenner fortellingen om Jesus som en religiøs lidelseshistorie. Nå kommer boken som forteller om det politiske drama bak korsfestelsen av Jesus. Tomm Kristiansen spenner opp et bredt lerret fra den tid Pontius Pilatus var stattholder og Josef Kaifas var øversteprest i Jerusalem. Hvilken politisk strategi hadde den romerske okkupasjonsmakten ? Hvilke kompromisser måtte det jødiske aristokrati gjøre for å beholde sin frihet? Hvem var fienden? Tomm Kristiansen tar oss med til geriljagruppene oppe i fjellene hvor Judas og Barabbas var aktive. Vi følger Pontius Pilatus på nært hold. Vi blir kjent med de religiøse partiene og hvirvles inn i kampen om tempelmillionene. Etter hvert stiger bibelhistorien fram som en politisk triller, der misforståelser, politisk strategi, begjær, svik og fanatisme ender i en farsepreget rettssak hvor romerretten står mot moseloven og taperen blir hengt på et kors.

I denne historien møter vi Jesus fra en ny side, og med det vell av kunnskap forfatteren formidler, framstår hans budskap like radikalt som det må ha gjort den gang. Tomm Kristiansen har bokstavelig talt gått i Jesu fotspor, både i Nasaret, Kapernau, Jeriko, Kana, Betlehem og Jerusalem. Gjennom grundige studier av hellige skrifter, Dødehavsrullene, samtidens historikere og nåtidens Jesusforskere, forteller han en historie vi trodde vi kjente.

Til toppen

Andre utgaver

Mannen fra Nasaret
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Tomm Kristiansen:

Om forfatter

Tomm Kristiansen (f.1950) er journalist og forfatter. Han har vært NRK-korrespondent i Harare, senere radioreporter med hele verden som virkefelt og er nå en av de mest sentrale skikkelsene i NRK.

Han har utgitt flere bøker, og fikk sitt definitive gjennombrudd med bestselgeren Mor Afrika. Tomm Kristiansen mottok i 1994 Den store journalisprisen, og ble samme år nominert til Brageprisen for Mor Afrika.

Tomm Kristiansen fulgte opp suksessen på bokfronten med På Parfymeflodeni 1995 og Mandelas land i 1996. I 1998 kom Mørk safari, biografien om Stanley, som ble en av de største bestselgerne det året, i tillegg til at den høstet helt fantastiske kritikker. Han har siden gitt ut en rekke bøker innen sakprosa, senest Biskopens hemmelighet (2014).