Mannakorn (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 64
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202546359
Kategori: Lyrikk
Omtale Mannakorn

Mannakorn er små lapper med skriftsteder fra Bibelen på. Disse legges i bolle, så trekkes en lapp og man tar så utgangspunkt i dette skriftstedet for en utlegning.

Slik utlegger også Stølan «tilfeldige» skriftsteder, utlegninger som beveger seg fritt og overraskende i forhold til Bibelens utgangspunkt. Ofte med humor og alvor i en og samme tekst.

Til toppen

Anmeldelser Mannakorn
«Tankevekkende og morsomme dikt med utgangspunkt i bibelsitater [...] Flere av dem er dessuten humoristiske, som når vi får høre at verdens ukeblad nå bevitner at kroppen er kvinnens tempel, mens mannens er garasjens, og hans hellige septer er grillspaden. [...] Diktene i Mannakorn kan leses ett og ett, motsatt mange konseptdiktsamlinger der en må lese i rekkefølge og enkelttekster fungerer dårlig utenfor konteksten. Hos Stølan kan man i god mannakorn-tradisjon trekke et hvilket som helst opp av bollen og begynne der.»Aftenposten

Trekk et dikt 04.04.2017

"Mannakorn kan bli Arne Hugo Stølans gjennombrudd hos en større leserskare [...] Han kan la leseren få kjenne både ettertankens bølgende grunn og en vidåpen latterdør."Freddy Fjellheim, Vårt Land

Til toppen

Om forfatter
Arne Hugo Stølan (f. 1955) debuterte i 1987 med samlingen Min tid med Mathilde, og har gjennom flere tiår skrevet og utgitt dikt. Han har også vært mangeårig litteraturanmelder i VG og undervist ved Skrivekunstlinjen på Nansenskolen.