Mange mil før mørket faller (Innbundet)

Forfatter:

Amanda Aaserød (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: À train perdu
Oversatt av: Aaserød, Amanda
ISBN/EAN: 9788202710392
Kategori: Romaner
Omtale Mange mil før mørket faller

Mange mil før mørket faller er Jocelyne Sauciers første nye roman siden den internasjonale bestselgeren Det regnet fugler.

Gladys er 76. En dag stiger hun på Northlander-toget uten å si fra til noen, og forsvinner fra den lille landsbyen i Ontario der hun har bodd i mer enn 50 år. Naboene og vennene spør seg hva som kan ha beveget henne til å forlate det etablerte og trygge. De finner ut at Gladys har reist med tog, tusenvis av kilometer gjennom Canadas endeløse landskaper. Hun har gått av på steder hun kjente i barndommen, men så reist videre. Hva er det hun egentlig holder på med? Hvor er hun? Og hvorfor har Gladys forlatt sin pleietrengende datter Lisana?

Mange mil før mørket faller er en roman om store avstander, tilhørighet og vennskap – og om langsomme tog som forener små steder. Det er også en beretning om å slutte ringen i en livshistorie, og om hvordan tilfeldige møter og livets store overganger kan bringe mennesker sammen.

«En dypt menneskelig roman om jakten på mening i tilværelsen.» La Presse

«Med skjev humor … undersøker Saucier kjærlighet, tap av familie og venner og hva vi er hverandre skyldig. Mange mil før mørket faller er en fengslende påminnelse om hva som gjør oss til mennesker – og at det er spørsmålene mer enn svarene som holder oss i live.» Toronto Star

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Jocelyne Saucier:

Om forfatter

Jocelyne Saucier (f. 1948) er en av det fransktalende Canadas mest bejublede og prisbelønte romanforfattere. Helt siden debuten i 1996 med La Vie comme une image har bøkene hennes uten unntak blitt nominert til de viktigste litterære utmerkelsene i hjemlandet.

I 2011 ga Saucier ut Det regnet fugler (Il pleuvait des oiseaux), som innbrakte henne flere høythengende priser, deriblant Prix France-Québec og Prix des cinq continents de la francophonie. Boken er oversatt til en rekke språk, mens filmversjonen i 2020 vant prisen for beste utenlandske film under Den internasjonale filmfestivalen i Göteborg.

Hennes nyeste bok, Mange mil før mørket faller (À train perdu), kommer ut på norsk høsten 2022.

Jocelyne Saucier har bodd det meste av livet i Abitibi-Témiscamingue nordvest i Québec, åtte timers biltur fra regionshovedstaden Montréal.