Måltidet i Emmaus (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202286378
Kategori: Noveller
Omtale Måltidet i Emmaus

En bibliotekar setter bøker tilbake på feil plass med vilje. En lærer lyver om historiske fakta. En mann ofrer hus, jobb og ekteskap for å finne en fallert pornomodell fra Stockholm. En kunstner med en genial ide saboteres av sin hybelvertinne. En meteorolog ringer tilbake til åstedet for sin seksuelle debut. En hypokonder får vite at han skal bli blind – eller har legen bare lurt ham?

Dette er noen av innfallsvinklene i de ni novellene som utgjør Kristian Klausens debut som forfatter. Sentralt står begjær, ensomhet og angst, samt refleksjoner omkring alle former for kunst.

Til toppen

Anmeldelser Måltidet i Emmaus

"Friskt, fritt og humoristisk om unge forvirrede menn og noen halvgamle damer."

Cathrine Krøger, Dagbladet

Novellekunst

"Som debut betraktet er denne boken mer enn lovende, og forfatteren behersker sin meget krevende novellekunst bedre enn mang en rutinert forfatter. Dertil gleder han sin leser med barokk og ofte barsk humor, og han svinger uanstrengt mellom det realistiske og det fantastiske."

Knut Ødegård, Aftenposten

Fornøyelig og finurlig

"Debutanten Kristian Klausen ser ut til å vite at diktning er liv og avler diktning. Han bør ikke forbli usynlig."

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

"(...) Måltidet i Emmaus kan man lese overalt med like stor tilfredsstillelse (som vel er et passende ord). Selv inntok jeg dette måltidet sittende, stående og gående med like stor entusiasme."

Inger Marie Kjølstadmyr, Nationen

"Drammenseren Kristian Klausen debuterer med en sterk novellesamling... Har truffet blink med sin første novellesamling"

Drammens Tidende

Til toppen

Om forfatter

Kristian Klausen er født i 1971 i Drammen. Klausen debuterte i 2008 med novellesamlingen Måltidet i Emmaus. Han ble i 2014 tildelt Bokhandelens forfatterstipend. Samme år var Mitt liv var et hett bibliotek nominert til P2-lytternes romanpris. Dagbøkene 1996-2018 er Klausens sjuende utgivelse.