Maleren (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.18 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202494339
Kategori: Romaner
Omtale Maleren

Anders C. Svarstad (1869-1943) var en særpreget maler med sine beste bilder fra Napoli, Roma og Paris. Han kom fra små kår og var Christian Krohgs foretrukne elev. Svarstad er gift med små barn da han møter Sigrid Undset i Roma. Det blir starten på et kjærlighetsforhold som bryter alle lover. Romanen forteller historien om en omstridt maler og hans vei gjennom kjærlighet og kunst.

Sigrun Slapgard (f.1953)er kjent som forfatter og mangeårig journalist i NRK. Hun har tidligere skrevet Ein biografi om Lise Lindbæk som hun fikk Melsom-prisen for, og i 2007 kom den kritikerroste biografien Dikterdronningen om Sigrid Undset. For romanen Englestien fikk hun Nynorsk litteraturpris, 2013.

Til toppen

Andre utgaver

Maleren
Bokmål Innbundet 2015
Maleren
Bokmål Heftet 2016
Om forfatter
Sigrun Slapgard (f. 1953), har bakgrunn som mangeårig journalist i NRK og har skrevet flere bøker. Hun har tidligere utgitt Krigens penn: ein biografi om Lise Lindbæk. For denne fikk hun Melsom-prisen som skal gå til en bok som «efter sitt innhold kan egne sig til folkelæsning og masseutbredelse». Krigens penn ble også nominert til Brageprisen. I 2007 kom den kritikerroste Dikterdronningen om Sigrid Undset, og i 2013 romanen Englestien, som fikk Nynorsk litteraturpris samme år. Dikterdronningen fikk svært gode anmeldelser. «Sakte, men sikkert opparbeider Sigrun Slapgard den nødvendige autoriteten», skrev Ingunn Økland i Aftenposten. I 2015 ga Slapgard ut romanen Maleren. VG omtalte den som en «Vakker og interessant roman med en solid historisk atmosfære.»