Maleren (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 424
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202472078
Kategori: Romaner
Omtale Maleren

Anders Castus Svarstad, født 1869, kom fra små kår, men ble en anerkjent maler med en markant rolle i kunstmiljøet. Da Svarstad møtte dikteren Sigrid Undset, en kjærlighetshistorie som brøt alle regler, tok malerens liv en ny vending. Det ble triumfer, men også personlige nederlag.

Svarstad og Undset var et skandaleomsust par da de satte kursen for Roma og sin felles kunstnerdrøm: Male, skrive, elske. Maleren er historien om en kjærlighet som inspirerte dikteren av Kristin Lavransdatter, en av verdenslitteraturen store kjærlighetsskildringer. Det er også historien om hvordan en maler havner i kamp med seg selv og tiden.

Til toppen

Andre utgaver

Maleren
Bokmål Ebok 2015
Maleren
Bokmål Heftet 2016
Anmeldelser av Maleren
"Sigrun Slapgards nye roman er et must for alle med interesse for Sigrid Undset og hennes mange år eldre ektemann Anders Castus Svarstad.(...) Hun snarere blotter enn sminker og dekker til detaljene. Spesielt interessant synes jeg dykkene ned i Svarstads lefling med Hitlerpolitikken og de nazistiske ideene er. Hun behandler livet hans uten å pakke noe inn. Likevel er det med respekt hun åpner døren inn til malerens person og livet han levde. Som lesere forstår vi mye mer etter å ha lest romanen."Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen

Til toppen

Om forfatter
Sigrun Slapgard (f. 1953), har bakgrunn som mangeårig journalist i NRK og har skrevet flere bøker. Hun har tidligere utgitt Krigens penn: ein biografi om Lise Lindbæk. For denne fikk hun Melsom-prisen som skal gå til en bok som «efter sitt innhold kan egne sig til folkelæsning og masseutbredelse». Krigens penn ble også nominert til Brageprisen. I 2007 kom den kritikerroste Dikterdronningen om Sigrid Undset, og i 2013 romanen Englestien, som fikk Nynorsk litteraturpris samme år. Dikterdronningen fikk svært gode anmeldelser. «Sakte, men sikkert opparbeider Sigrun Slapgard den nødvendige autoriteten», skrev Ingunn Økland i Aftenposten. I 2015 ga Slapgard ut romanen Maleren. VG omtalte den som en «Vakker og interessant roman med en solid historisk atmosfære.»