Makten og paradiset (Innbundet)

Amerika og Europa i den nye verdensorden

Forfatter:

Hege Mehren (Oversetter) Isak Rogde (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 123
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Of Paradise and Power. America and Europe in the New World Order
Oversatt av: Mehren, Hege og Rogde, Isak
ISBN/EAN: 9788202232122
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Makten og paradiset

I denne boken forklarer en av vår tids ledende politiske skribenter hvorfor USA og Europa ikke lenger forstår hverandre. Det er en lærerik, omdiskutert og velskrevet bok om hvorfor to allierte står ved et historisk vannskille.

I løpet av de siste tiårene er det politiske forholdet mellom USA og Europa blitt stadig mer anstrengt. Etter tiår med gjensidig forståelse og bred enighet, ble det under konflikten i Irak åpenbart at de to allierte lever i hver sin verden. USA er omgitt av trusler som bare kan bekjempes med militær makt og krigføring mens Europa befinner seg i en verden hvor konflikter kan løses gjennom samarbeid og dialog.

I denne oppsiktsvekkende og omdiskuterte boken forklarer en av USAs fremste politiske kommentatorer hvorfor de to verdensdelene ikke lenger forstår hverandre. Det er blitt en aktuell bok om USA og Europas historie etter den annen verdenskrig, og om årsakene til at de to har valgt forskjellige løsninger på de konfliktene som har preget verdens utvikling de siste årene.

Til toppen